cookingmania.jpg

Partners

Partners

Wedstrijd

Thema: kalfsvlees / blackbox
Maandag 9 oktober 2017
Start 11.00 uur

Wedstrijd

Thema: Dutch Cuisine
Dinsdag 10 oktober 2017
Start: 13.00 uur

Wedstrijd

Thema: streekproducten uit Limburg
Woensdag 11 oktober 2017
Start 13.30 uur

Wedstrijdvoorwaarden

Tijdens deze wedstrijd strijden vier koks tegen elkaar. Aan hen de taak om ter plaatse een amuse en een hoofdgerecht met kalfsvlees te bereiden. Hiervoor ontvangen de deelnemers een blackbox met een deel van het kalf. De gerechten worden bereid voor 4 juryleden en 3 gasten-tafels (1 gerecht per gasten-tafel). De chef-koks ontvangen een koksbuis en mogen deze houden.

Groot servies, alle andere benodigde materialen zoals potten, pannen, snijplanken, koks messen, doeken, kleine elektrische apparatuur ( geen krachtstroomapparaten) en dergelijke moeten de deelnemers zelf meebrengen.
Verder worden koelkasten, diepvriezers, fornuizen en de ingrediënten voor het menu door de organisatie verzorgd.

Op de wedstrijddag moeten de deelnemers zich 09.00 uur melden bij de organisatie.
De mise en place begint conform onderstaand schema en loting.
Om 12.00 uur wordt de eerste amuse geserveerd en om 13.00 uur het eerste hoofdgerecht.

13.00 - 13.30 uur
Workshop wijn door Jeroen Broos - LFE Groupe du Vin

16.00 - 16.30 uur
Workshop Kalf door Huub Oudshoorn - Van Drie Groep

Wedstrijdvoorwaarden

Vier teams van twee leerlingen van de Cas Spijkers Academie Nijmegen strijden tegen elkaar om een lunch bij FG Food Labs voor twee personen. De lekkerste Dutch Bite wint.

De deelnemers ontvangen een blackbox met diverse dutch ingrediënts waarna om 13.00 uur de Dutch Bite wordt geserveerd en om 14.15 uur Streetfood ''Dutch Cuisine'' zal worden gepresenteerd. De gerechten zullen worden beoordeeld door een professionele, vijf koppige jury.

Groot servies, alle andere benodigde materialen zoals potten, pannen, snijplanken, koks messen, doeken, kleine elektrische apparatuur ( geen krachtstroomapparaten) en dergelijke moeten de deelnemers zelf meebrengen. Verder worden koelkasten, diepvriezers, fornuizen en de ingrediënten voor het menu door de organisatie verzorgd.

16.00 uur
Demonstratie door Eric Miete - Koppert Cress

Wedstrijdvoorwaarden

Tijdens deze wedstrijd strijden vier Limburgse koks tegen elkaar. Aan hen de taak om ter plaatse een 3-gangenmenu met Limburgse streekproducten te bereiden voor 5 juryleden en 3 gasten-tafels (1 menu per gastentafel). De chef-koks ontvangen een koksbuis en mogen deze houden.
De ingrediënten dienen zelf meegebracht te worden en er mag alleen met Limburgse streekproducten worden gewerkt. Het is niet toegestaan kant-en-klare gerechten mee te brengen. De maximale kostprijs voor dit menu mag maximaal € 10,00 per persoon bedragen. De deelnemer ontvangt een vergoeding van € 80,00.

Groot servies, alle andere benodigde materialen zoals potten, pannen, snijplanken, koks messen, doeken, kleine elektrische apparatuur ( geen krachtstroomapparaten) en dergelijke moeten de deelnemers zelf meebrengen.
Verder worden koelkasten, diepvriezers en fornuizen door de organisatie verzorgd.

Op de wedstrijddag moeten de deelnemers zich om 09.30 uur melden bij de organisatie. De mise en place begint 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Deze tijd wordt strikt in acht genomen. Verplichte pauze van 12.30 tot 13.00 uur. Doorgeven van de lunch is van 13.30 tot 15.30 uur.

16.00 uur
Demonstratie sushi met streekproducten door Chi Nguyen

Juryrapport

Een 5-koppige jury zal de amuse en het hoofdgerecht beoordelen.

Juryrapport

Een 5-koppige jury zal de amuse en het hoofdgerecht beoordelen.

Juryrapport

Een 5-koppige jury zal de amuse en het hoodgerecht beoordelen.

Prijzen

Worden nog niet bekend gemaakt.

Prijzen

Lunch FG food labs voor 2 personen

Prijzen

Worden nog niet bekend gemaakt.

Prijsuitreiking

± 16.30 uur, in volledig kokskleding.

Prijsuitreiking

± 16.30 uur, in volledig kokskleding.

Prijsuitreiking

± 16.30 uur, in volledig kokskleding.