JRE-Nederland

Vorig jaar heeft op de Folie Culinaire een mooie samenwerking plaatsgevonden tussen BBB Maastricht, Culinaire Saisonnier en JRE-Nederland met de JRE- Black Box.

Dit jaar gaan we nog een stapje verder en organiseren we samen met BBB Maastricht op de Folie Culinaire een JRE Inspiratieplein. Het JRE Inspiratieplein is een uniek concept waarbij de Never-Ending Passion van Jeunes Restaurateurs tot leven wordt gebracht door samenwerking tussen JRE chefs, sommeliers en partners van JRE-Nederland.

Bij JRE draait alles om delen en stimuleren. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen. JRE chefs geven om herkomst, duurzaamheid en biodiversiteit en koken door middel van moderne kooktechnieken, maar blijven trouw aan culturele herkomst. Ze respecteren hun eigen culinaire identiteit, combineren dit met tradities van over de hele wereld en staan open voor nieuwe dingen door middel van innovatie en mooie samenwerkingen. Samen brengen ze een Never-Ending Passion tot leven door samen te creëren, te koken en elkaar te ondersteunen. JRE-Nederland telt op dit moment 40 restaurants.

Villa la Ruche

Marko Karelse

Marko gebruikt de Franse keuken als uitgangspunt. Hij houdt van eenvoud en gerechten met pure, eerlijke smaken. Marko werkt met verse biologische producten en presenteert gerechten die eigentijds, licht van smaak en bijzonder zijn.

Marko gebruikt de Franse keuken als uitgangspunt. Hij houdt van eenvoud en gerechten met pure, eerlijke smaken. Marko werkt met verse biologische producten en presenteert gerechten die eigentijds, licht van smaak en bijzonder zijn. Villa la Ruche staat bekend om de innovatieve keuzes in wijnen en eten op niveau. Marko en gastvrouw Erica Karelse weten de gasten elk seizoen opnieuw te verrassen met heerlijke gerechten en wijnen.
Restaurant Eden

Robin Groos

Restaurant Eden is gevestigd in het Bourgondische Brabantse dorp Valkenswaard. Herman Cooijmans en Robin Groos gaan niet voor de makkelijke en veilige weg. Ze tonen lef en durven uit hun comfortzone te stappen.

Restaurant Eden is gevestigd in het Bourgondische Brabantse dorp Valkenswaard. Herman Cooijmans en Robin Groos gaan niet voor de makkelijke en veilige weg. Ze tonen lef en durven uit hun comfortzone te stappen. Ze combineren dagverse producten met grensoverschrijdende invloeden en zorgen voor een exotische flair. Ze willen de gasten prikkelen met uitgesproken smaken die perfect harmoniëren.
Restaurant Rozemarijn

Jeroen Paes

Jeroen wil de gasten ongedwongen laten genieten van zijn unieke en eigenwijze kookkunsten. Hij kookt met de seizoenen mee en combineert wereldse invloeden en lokale producten geraffineerd met zijn Zeeuwse roots.

Jeroen wil de gasten ongedwongen laten genieten van zijn unieke en eigenwijze kookkunsten. Hij kookt met de seizoenen mee en combineert wereldse invloeden en lokale producten geraffineerd met zijn Zeeuwse roots. Jeroen en Maaike staan voor gastvrijheid, eerlijkheid en passie in een no-nonsense restaurant waar iedereen welkom is. Proef de Limburgse gastvrijheid en de moderne Zeeuwse cuisine in Maastricht.
Restaurant Lokaal

Bjorn Massop

Geniet van de verfijnde Nederlandse keuken in restaurant Lokaal van hotel Villa Ruimzicht. Samen met lokale boeren selecteert chef Bjorn Massop de mooiste producten uit het seizoen en vertaalt deze naar moderne, elegante gerechten.

Geniet van de verfijnde Nederlandse keuken in restaurant Lokaal van hotel Villa Ruimzicht. Samen met lokale boeren selecteert chef Bjorn Massop de mooiste producten uit het seizoen en vertaalt deze naar moderne, elegante gerechten. Deze gerechten worden geserveerd volgens een farm-to-table filosofie. In 2021 werd Bjorn met Restaurant Lokaal bekroond met een Groene Michelinster en JRE restaurant van het jaar 2022. Bjorn en zijn keukenbrigade weten dat ze verantwoordelijk zijn voor meer dan heerlijke gerechten. Ze voelen zich ook verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van henzelf. Restaurant Lokaal heeft door het gebruik van streekproducten een regionaal karakter. Bij restaurant Lokaal staat aandacht in alle opzichten centraal. Het is de perfecte locatie voor fijnproevers.
De Rozario

Jermain de Rozario

Jermain kookt vanuit herinneringen aan vroeger en laat een onmiskenbare culinaire signatuur achter die hij dankt aan zijn Aziatische roots. Hij combineert de Aziatische keuken met westerse streetstyle-invloeden.

Jermain kookt vanuit herinneringen aan vroeger en laat een onmiskenbare culinaire signatuur achter die hij dankt aan zijn Aziatische roots. Hij combineert de Aziatische keuken met westerse streetstyle-invloeden. Daarnaast kookt hij met lokale producten zoals groenten en kruiden uit eigen moestuin en vlees rechtstreeks van de boer. Dit is fine dining vol passie en opvallend puur, waarbij de gasten wakker geschud worden.
Restaurant Hunker

Ward Kusters

Chef Ward combineert graag seizoensproducten met wereldse invloeden. Zijn kookstijl is niet te typeren als één bepaalde stijl. Ward vaart nooit op routine. Lieke en Jeroen zijn gecertificeerde wijnliefhebbers die samen met kookkunstenaar Ward de passie voor hun vak overbrengen op de gasten.

Chef Ward combineert graag seizoensproducten met wereldse invloeden. Zijn kookstijl is niet te typeren als één bepaalde stijl. Ward vaart nooit op routine. Lieke en Jeroen zijn gecertificeerde wijnliefhebbers die samen met kookkunstenaar Ward de passie voor hun vak overbrengen op de gasten. Ze nemen hen mee op een culinaire ontdekkingsreis, in het restaurant of aan de chef’s table, en laten hen de passie proeven van het jonge, ambitieuze team van restaurant Hunker.
Restaurant Rantree

Ralph Hermans

Chef Ralph Hermans kookt klassiek/modern met wereldse invloeden, waarbij gastvrouw/ sommelier Jennifer Silvius-Hermans haar gasten graag kennis laat maken met bijzondere wijnpareltjes uit verrassende streken.

Chef Ralph Hermans kookt klassiek/modern met wereldse invloeden, waarbij gastvrouw/ sommelier Jennifer Silvius-Hermans haar gasten graag kennis laat maken met bijzondere wijnpareltjes uit verrassende streken. Elke wijn heeft een exclusief verhaal. Ralph en Jennifer willen de gasten graag op culinaire hoogte hun passie voor Limburgse haute gastronomie laten proeven, op het bord en in het glas.
Restaurant 't Vlasbloemeken

Eric van Bochove

Chef Eric van Bochove kijkt naar de seizoenen waarbij het accentueren van echte smaken voorop staat. De natuur geeft aan wanneer een product op smaak is. Zijn kookstijl is klassiek, gecombineerd met moderne en nieuwe technieken.

Chef Eric van Bochove kijkt naar de seizoenen waarbij het accentueren van echte smaken voorop staat. De natuur geeft aan wanneer een product op smaak is. Zijn kookstijl is klassiek, gecombineerd met moderne en nieuwe technieken. Gastvrouw en sommelier Bianca van Bochove sluit hier met de wijnkaart feilloos op aan. De ambiance, gerechten en wijnen prikkelen alle zintuigen.

BBB Maastricht 2022