Stichting La Saison Culinaire

Stichting La Saison Culinaire
De Stichting La Saison Culinaire vraagt in de maanden september, oktober, november, wat traditioneel de oogst- en slachtperiode in Limburg is, extra aandacht voor streekproducten en Limburgse gastronomie. LSC heeft als ambitie om connecties te maken tussen diverse gemeenten, scholen, horecaondernemers en overige stakeholders om de Euregio als Streek van de smaak onder de aandacht te brengen, zowel bij de eigen inwoners als bezoekers.
www.lasaisonculinaire.nl

Stichting promotie Limburgse wijnen
Bij Route des Vins staat de promotie van Limburgse wijnen centraal. Je vindt hier informatie over de wijngaarden en producenten, verkopers en horeca, proeverijen en allerlei activiteiten rondom Limburgse wijn.
www.routedesvins.nl

De Stroopstooker
De man, of beter gezegd, de Stooker, achter de stroop is, Gregor Thissen. Gregor is een Bourgondische Limburger met liefde en passie voor streekproducten, eerlijk eten en drinken. De passie voor stroop is toch de grootste. Naast Stooker en docent gastronomie, mag Gregor Thissen zich ook nog eens gastronoom, sommelier, spijs- en wijnspecialist noemen.
www.destroopstooker.nl

Adventurecook
Begonnen als kleine kok voor feesten en partijen is Adventurecook inmiddels uitgegroeid tot cateraar en aanbieder van creatieve culinaire concepten voor allerhande gelegenheden. Van een intiem diner aan huis en kookworkshop met vrienden of collega’s tot een bedrijfsfeest, feestelijk buffet en walking dinner. Elk culinair kookavontuur grijpen Vivian en Gertjan graag met beide handen aan.
www.adventurecook.nl

Met Fruit Erop Uit
De coöperatie Met Fruit Erop Uit, ontstaan in de gemeente Eijsden-Margraten, is een platform dat duurzame verbindingen weet te leggen in de Euregio die leiden tot solide samenwerking tussen ‘niet voor de hand liggende’ deelnemers. Zij faciliteren het uitwisselen van nieuwe ideeën, kennis en creativiteit om te komen tot innovatieve oplossingen en een productieve samenwerking voor de leden én voor onze coöperatie.
www.metfruiteropuit.com

Cafés Richard
Roderick Ramaekers is co-owner van Cafés Richard Nederland. Het bedrijf levert wereldwijd koffie en machines aan bedrijven, cafés, hotels, restaurants en delicatessenzaken. Het bedrijf is nu met 7.000 ton geroosterde koffie per jaar marktleider in Frankrijk. Iedere dag drinken miljoenen koffieliefhebbers in de hele wereld de kwaliteitskoffies van Cafés Richard. Sinds november 2005 verkoopt Roderick Cafés Richard in Nederland.

Lutio
Er is veel leegstand en veel vastgoed staat langdurig te koop. De huidige markt vraagt om creatieve ideeën die ervoor zorgen dat er wél belangstelling is voor een pand. Evelien en Bram houden zich bezig met het nieuw leven inblazen van veelal zakelijke objecten die al dan niet langdurig leegstaan. Er wordt een nieuwe en kortstondige hospitality invulling gegeven aan het pand waardoor er op korte termijn een grote publieksstroom ontstaat.
www.lutio.nl

Boomkwekerij Rob Frijnts
Boomkwekerij Rob Frijnts bevindt zicht in een van de mooiste gebieden, liggend op het plateau van Margaten. De huidige kwekersgeneratie is de 4de generatie die de boomkwekerij runt. Ze zijn gespecialiseerd in teelt van fruitbomen in diverse soorten en maten. Persoonlijk contact en advies staat hoog in het vaandel. Daarnaast beschikken zij over een uitgebreid netwerk van relaties en contacten die er voor zorgen dat al uw vragen op vakkundige wijze beantwoord worden.
www.boomkwekerijrobfrijnts.nl