Nina One Bites: multifunctionele mini-pitabroodjes

Nina Bakery breidt haar productaanbod, bestaande uit pita’s in een zeer ruime variatie aan vormen en formaten, verder uit. De nieuwe Nina One Bites, met een diameter van 4,5 cm en een gewicht van 8 gram per stuk, zijn gericht op de diverse segmenten van de foodservice-markt. Marlies Wolters, directeur van Nina Bakery Europe, vertelt: “De mogelijkheden om onze nieuwe One Bites in te zetten zijn eindeloos. Zo passen ze bijvoorbeeld perfect op een tapasplank met diverse toppings of vullingen. Ook voor de (airline) catering zijn ze ideaal.” De Nina One Bites zijn net als alle andere producten in het assortiment van Nina Bakery verkrijgbaar in wit en volkoren.

Over Nina Bakery

In 1936 richtte Nasri Nehmeh Nina Bakery op in Haifa-Palestine. Op dit moment wordt de bakkerij in Israël gerund door de tweede generatie van de familie Nehmeh. Zij gebruiken nog altijd met trots het pure familierecept van hun vader. Voor al het pitabrood worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt: bloem, water, zout, gist en voedingsvezels. De pitabroodjes worden gebakken in de steenoven in Haifa. Ze worden diepgevroren aangeleverd aan de Europese klanten, waardoor ze hun smaak optimaal behouden blijft en ze na het ontdooien direct te gebruiken zijn.

Nina Bakery Europe is gevestigd in het Nederlandse Echt. Vanuit deze locatie bedient Marlies Wolters samen met haar team de gehele Europese markt. De bakkerij in Haifa bedient de lokale klanten en de rest van de wereld.

Nina Bakery heeft een zeer uitgebreid productaanbod, variërend van kleine pitabroodjes als de One Bites en cocktail pita’s tot XL pita’s (18 cm Ø). Naast ronde pitabroodjes zijn er ook ovale en langwerpige pita’s en Nina Sticks (gekruide broodstengels) verkrijgbaar.