Nieuw product van Rougié: Lang gedroogde eendenborsten.

Rougié innoveert opnieuw met gedroogde eendenborstfilet die maar liefst 49 dagen heeft gerijpt!

Dé referentie op gebied van foie gras is ongetwijfeld Rougié in Sarlat in Le Le Périgord Noir. Door voortdurend te innoveren en zijn werkmethoden te perfectioneren staat Rougié symbool voor de Franse smaak en kwaliteit. De specialiteit van eendenlever maakt nog steeds wereldwijde furore. Maar Rougié houdt voortdurend de vinger aan de pols waardoor de producten voortdurend worden vernieuwd en verbeterd. De laatste telg in het Rougié-gamma is de gedroogde eendenborstfilet met een rijping van maar liefst 49 dagen. Een product dat absoluut niet op uw kaart mag ontbreken…

Nieuw: eendenborst met een rijping van 49 dagen

Dit nieuwe product van Rougié is op z’n minst gezegd uitzonderlijk. De eendenborst met een lange rijping van 49 dagen wordt geraffineerd in  in Perpezac-Le-noir, in het Franse departement Corrèze, in één van de ateliers van Rougié die reeds 8 generaties lang een knowhow heeft opgebouwd wat zouten en drogen betreft. De eendenborsten worden handmatig en individueel opgehangen en worden ambachtelijk en volgens traditionele manier behandeld. In een speciale droger waar de temperatuur en hygrometrie vakkundig wordt gecontroleerd, krijgt iedere borst een droogtijd van 49 dagen in plaats van de gebruikelijke 7 dagen. Het resultaat is een uitzonderlijk product met een unieke smaak met toetsen van hazelnoot zoals je die terugvindt in bijvoorbeeld Bellota-ham. Perfect als ingrediënt voor diverse tapas, voorgerecht of als aperitiefbordje. De voorgesneden eendenborst komt verpakt per 180 gram en dient bewaard (30 dagen) te worden bij een temperatuur tussen O °C en +4 °C.

KADERSTUK: VOORDELEN

 

*Kwalitatief en uniek, 49 dagen gerijpt op traditionele manier ---) Meerwaarde op uw kaart.

*Speciaal voor u gecreëerd ---) Voorgesneden in de lengte met een dikte van 0,8 mm en met een gewicht van ongeveer 3 gram.

*Een alternatief voor varkensvlees---) Een echt high-end product dat zorgt voor differentiatie op uw kaart.

*Tweemaal minder duur dan gedroogde Iberico-hammen ---) Toegankelijk voor iedereen.