Nieuwsberichten

  • Publicatie datum: 18 oktober 2017

    Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door een professionele jury gekozen als winnaar. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseerde BBB Maastricht de afgelopen dagen kookwedstrijden waar koks steden om de eer én mooie prijzen. De 63ste editie van de horecavakbeurs was een groot succes. Het bezoekersaantal is dit jaar gegroeid naar 14.222.

  • Publicatie datum: 18 oktober 2017

    Op de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht vond traditiegetrouw het NK Oestersteken plaats. In het retro Wijntheater® streden 12 finalisten uit heel Nederland om de titel beste oestersteker van Nederland. De finalisten werden beoordeeld in de categorieën snelheid, gruis, beschadiging en gereed voor consumptie. Peter Oreel van De Oesterij in Yerseke kwam als beste uit de strijd en heeft de titel NK oestersteken gewonnen. 

  • Publicatie datum: 18 oktober 2017

    Blije gezichten in MECC Maastricht. De openingsdag van horecavakbeurs BBB Maastricht was in alle opzichten een groot succes. De groei die de oudste horecavakbeurs van Nederland de afgelopen jaren heeft doormaakt, wordt ook deze editie versneld doorgezet. Niet alleen was het een zeer drukbezochte beursdag, ook lag de kwaliteit van de bezoekers hoog. Dat laatste is met name voor de deelnemende exposanten een belangrijke graadmeter voor het succes van de beurs.

  • Publicatie datum: 18 oktober 2017

    BBB Maastricht 2017 is vandaag van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks uitgedaagd werden te koken uit de black box gevuld met kalfsvlees. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.

  • Publicatie datum: 18 oktober 2017

    Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en StiBON Bieropleidingen BV officieel de samenwerking bevestigd. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ook aan in Maastricht. Dit en meer wordt gevierd tijdens de horecavakbeurs BBB die plaatsvindt van 9 t/m woensdag 11 oktober in MECC Maastricht.

  • Publicatie datum: 18 oktober 2017

    BBB Maastricht opent maandag haar deuren. Belangrijk onderdeel van deze horecavakbeurs is het bewerkstelligen van meer horeca succes voor ondernemers. Op de BBB Academy worden in samenwerking met Leliveld Advocaten, HabetsRoyen en Servicecenter 4Hospitality gedurende 3 dagen gratis korte sessies van 20 minuten verzorgd door experts en trendwatchers. Zo kan de horecavakgenoot niet alleen nieuwe producten en diensten ontdekken op de BBB beursvloer, maar ook zijn kennis verbreden op ondernemersvlak.

  • Publicatie datum: 04 september 2017

    Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018.

  • Publicatie datum: 07 juni 2017

    Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. 

  • Publicatie datum: 02 mei 2017

    Horeca event BBB Maastricht heeft op dinsdag 18 april een bezoek gebracht aan de Jopenkerk in Haarlem. De organisatie van BBB Maastricht bracht samen met genodigden een bezoek in het kader van BBB OnTour.

  • Publicatie datum: 20 april 2017

    De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend maakt.