Succesvolle opening BBB Maastricht en Folie Culinaire

Gedeputeerde Eric Geurts heeft maandag BBB Maastricht en Folie Culinaire onder grootse belangstelling geopend. Zowel bezoekers als exposanten waren zeer enthousiast over het nieuwe concept, bestaande uit vier sfeervolle themawerelden. Enkele van de vele highlights waren de finale van het NK Oestersteken, de gerechten van sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre** en Soenil Bahadoer** in pop-up restaurant The Tent en de uitreiking van de Columbus Trophy. BBB Maastricht en Folie Culinaire vinden plaats van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2016 in MECC Maastricht.

Barbot*** succes op Folie Culinaire
Pascal Barbot***  en Juan Manuel Barrientos waren enkele van de internationale chefs die in de Demo Kitchen van Folie Culinaire een staaltje van hun kookkunst toonden. In een sfeervolle intieme omgeving wisten zij de talrijke bezoekers voor zich te winnen.

Nederlands Kampioenschap Oestersteken
Op BBB Maastricht is de Zeeuw Peter Oreel Nederlands Kampioen Oestersteken geworden. Twaalf deelnemers streden om de eerste plek in het Wijntheater. In de Grande Finale moesten de kandidaten Zeeuwse platte oesters openen. Een deskundige jury beoordeelde hen op snelheid, vakkundigheid en presentatie. Oreel gaat door naar het Europees Kampioenschap.

Columbus Trophy
Het Duitse bedrijf Cocktail-Box heeft dit jaar de Columbus Trophy 2016 gewonnen. In de door hen ontworpen cocktailbar maken zij met een druk op de knop supersnelle cocktails. De Columbus Trophy wordt ieder jaar uitgereikt aan een startende ondernemer met een innovatief hospitality-concept. CEO Christoph Poos van Cocktail-Box: “We hadden het absoluut niet verwacht. We zijn blij dat we ons bedrijf drie dagen op BBB Maastricht mogen presenteren.” Op de BBB Startersdag woonden beginnende ondernemers een aantal interessante workshops bij.

BBB Cafetariadag
In het kader van de BBB Cafetariadag vond de uitreiking van de Parel plaats. Deze  prijs voor de meest verdienstelijke medewerker ging dit jaar naar Bart van Scheijndel van Plaza de Pitsstop in Den Hoorn. Hij werkt al 25 jaar met hart voor de zaak. Bijzonder is dat hij in die tijd twee mensenlevens heeft gered door reanimatie. De BBB Cafetariadag werd mede mogelijk gemaakt door brancheorganisatie ProFri.

Gault&Millau
Restaurantgids Gault&Millau heeft een eigen theater op Folie Culinaire, het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. Dat bood op maandag een podium aan aanstormende talenten die strijden om de Award voor de Talentvolle Chef van het jaar 2017. Ook werd in het Gault&Millau Theater de top van de Nederlandse Beaujolaiswijnen gepresenteerd en was er het Proefschrift Concours Limburgse wijnen.

Ook de laatste twee beursdagen presenteren BBB Maastricht en Folie Culinaire een mooi programma.