Chefs en pop-up restaurant publiekstrekkers in Maastricht

Sterrenchefs en pop-up restaurant The Tent waren de grote publiekstrekkers op de tweede dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire in MECC Maastricht.

In vier mooi vormgegeven werelden ontmoetten collega’s en leveranciers uit de horeca elkaar. Bijna 400 exposanten geven het evenement kleur.
BBB Maastricht is het grootste horeca-evenement in de Euregio. Folie Culinaire is het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. Beide evenementen vinden plaats van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht.

Infini wint ‘Born in Limburg’
De kookwedstrijd ‘Born in Limburg’ op BBB Maastricht werd gewonnen door Michael van Geffen van Infini uit het Limburgse Wahlwiller. De deelnemers moesten een Dorset lamsrug bereiden. Vooral de rollade van Van Geffen maakte indruk op de jury. De wedstrijd gaf gedreven koks de kans om hun vakmanschap te tonen.

Han Ji
Op Folie Culinaire waren het vooral de demonstraties van internationale chefs die de aandacht trokken. Onder grote belangstelling gaven onder andere sterrenchefs Xiao Han Ji* en de Duitse Oliver Röder* een wervelende kookpresentatie in de Demo Kitchen.

Gault&Millau Theater
In het Gault&Millau Theater konden bezoekers kookworkshops volgen. Deze werden gegeven door Limburgse chefs die hoog scoren in de culinaire gids. Koks als Jeroen Raes van Rozemarijn uit Maastricht en Jeroen Trimbos van Jerome uit Valkenburg leerden bezoekers van Folie Culinaire de fijne kneepjes van het vak.

BBB Academy
De tweede dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire was drukbezocht. Beleven was het sleutelwoord. Bezoekers genoten van workshops, proeverijen en demonstraties. Zo was er een proeverij van bier en chocola. Ook de workshops van de BBB Academy over het gebruik van sociaal media en het behalen van een beter bedrijfsresultaat sloegen aan bij de bezoekers.

Woensdag laatste dag
Woensdag is de laatste dag van BBB Maastricht en Folie Culinaire 2016. Op het programma staan verschillende kookwedstrijden zoals de Grand Prix du Caviar, de wedstrijd rond het Glazen Kalf voor jonge professionals en het bereiden van Livar varken. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen en workshops. Het is ook de laatste dag van pop-up restaurant The Tent waar internationaal befaamde chefs Sang-Hoon Degeimbre** en Soenil Bahadoer** verrassende culinaire creaties bereiden van het hoogste niveau.
800.jpg   800px_kok.jpg