BBB Academy: Lichaamstaal voor Leiderschap

Op maandag 20 maart vond de eerste editie van BBB Academy plaats. 9 enthousiaste kandidaten uit verschillende horeca-segmenten namen deel aan deze primeur.

De training ‘Lichaamstaal Training voor Leiderschap’ werd verzorgd door Eddy Vandeweyer en Stephan In de Braekt van Bluegg. De deelnemers kregen deze dag inzicht in hun eigen lichaamstaal en leerden wat de betekenis is van de lichaamstaal bij gasten en medewerkers.

Tijdens deze interactieve training passeerden vele praktijkvoorbeelden de revue en werd er informatie gegeven over meer dan 80 lichaamstaal bewegingen en houdingen die zakelijk van belang zijn en met regelmaat voorkomen, zowel in je werk als privé. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers de lesstof meteen in de praktijk konden brengen, werd er gewerkt met praktijkvoorbeelden waarbij de kandidaten de lichaamstaal van elkaar konden analyseren. Denk daarbij aan het afnemen van sollicitatiegesprekken, voorzitten van een werkoverleg, functioneringsgesprekken, presenteren en het bijwonen van meetings.

Kon je helaas niet bij de Lichaamstaal voor Leiderschap training zijn? Niet getreurd, Eddy Vandeweyer heeft 3 exclusieve tips gegeven die je kan gebruiken tijdens je werk!

Tip 1: Personeel: ‘Als jij, als manager of management, goed voor je personeel zorgt, zorgen zij goed voor je gasten. Dat is het allerbelangrijkste in je onderneming en daarom vinden wij deze tip van groot belang.’

Tip 2: Aandacht: ‘Op het moment dat je genoeg aandacht voor jezelf hebt, dan pas kan je op een goede manier aandacht aan je personeel en omgeving geven. Wees bewust van jezelf en op die manier kun je meer bereiken dan gedacht.’

Tip 3: Open Blik: ‘Zorg ervoor dat je een open blik houdt en niet kleppen voor je ogen krijgt. Ongeacht het aantal jaren dat je in het vak zit, moet je een open blik houden. Een open blik voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen in de markt.’

Door deze tips te gebruiken en te verwerken in jouw lichaamstaal en houding, kun je de boodschap nog beter overbrengen aan je omgeving. Vraag jij je nog af, als ondernemer, of een lichaamstaal training iets voor jou of je personeel is? Wij hebben hier een klein overzicht waarin staat wat je met een lichaamstaal training kan verbeteren!

  • Coachen en begeleiders – perfecte aanvulling voor krachtigere coaching skills
  • Verkopers – ontdekken wat de klant voelt of denkt
  • HR verantwoordelijken – achterhalen van de waarheid bij sollicitanten
  • Managers - ontdekken hoe hun werknemers te motiveren en hoe ze meer te overtuigen
  • Werkzoekenden – verbeteren fenomenaal hun sollicitatie-skills
  • Dagelijksleven – lichaamstaal zorgt voor meer succes in je werk, relaties en dagelijks gesprekken

18 mei: training social media

18 mei vindt de tweede editie van BBB Academy plaats, met als onderwerp Social Media. Meer informatie vindt u op de website. 

Achtergrond BBB Academy

BBB Academy is in oktober 2016 opgericht door BBB Maastricht en Bluegg en heeft als doel horecaondernemers, -management, -medewerkers en toeleveranciers te trainen en te ondersteunen om zo een bijdrage te leveren aan ‘More Horeca Success’. Gedurende het gehele jaar kan men deelnemen aan trainingen en workshops, die stuk voor stuk toegespitst zijn op praktijkvraagstukken uit de horecasector. Bekijk de website voor meer informatie en volg de nieuwsbrieven van BBB Maastricht!

Testimonials

“Heel interessant, ik heb dingen geleerd waar ik eerder niet bewust van was” – Kim | Gemeente Eindhoven

“Ontzettend leuke training, erg nuttig en hopelijk kunnen we bij onze mooie organisatie met de medewerkers hiermee aan de slag” – Stephan | HMS Host