Kalfsvlees is zijn ‘zielige’ imago kwijt

Voorafgegaan door de ons omringende landen is kalfsvlees ook in Nederland aan een gestage opmars bezig. Mede dankzij de groothandels die het bijzondere, gezonde en duurzame product op allerlei manieren promoten. Langzaam maar zeker wordt ook de aarzelende consument over de streep getrokken. Wie in de jaren negentig het nieuws volgde, werd er vrijwel automatisch mee geconfronteerd: gruwelijke beelden van pasgeboren, zielig kijkende kalfjes, met de kop naar buiten en de rest van het lichaam opgesloten in erbarmelijke ruimtes die nauwelijks groter waren dan de arme diertjes zelf. Kleine houten of stalen hokken met nauwelijks bewegingsruimte, geen stro en al helemaal geen daglicht.

Niet te zuipen

“Weet u het zeker? Het is niet te zuipen, dat is het smerigste bier op m’n kaart.” Die reactie van de ober had ik niet zien aankomen toen ik op het terras mijn bestelling deed. Het bier stond nog wel in het rijtje ‘Terras Toppers’ op de kaart. Eén van de twee biersommeliers waarmee ik op het terrasje was neergestreken had me juist aangeraden om het bier te proberen. “Dat is toch een kwestie van smaak”, proberen we nog. Maar de ober is onverbiddelijk. “Het is niks. Het bier begint lekker bitter, maar dan is het ineens weg. Er blijft niets over.” Het bier waar de man over spreekt is een session pale ale met 3,5% alcohol van een kleine Nederlandse brouwerij. Session ales zijn fris doordrinkbaar bieren, maar inderdaad niet met de body van een IPA. Je kunt een pils ook moeilijk verwijten dat hij niet naar een stout smaakt.

Verslag inspiratietour BBB 27 mei 2019

Startpunt van deze Inspiratietour Limburgse wijn was het POP/UP restaurant van Mes Amis naast Hoeve Nekum in het Jekerdal, ten zuiden van Maastricht. We genoten van een voorgerecht met gemarineerde zalm met asperges met een pinot blanc 2018 van Hoeve Nekum, gevolgd door een tournedos van het Bleu Blanc Belge rund die werd begeleid met een Pinot Noir 2015 van Hoeve Nekum, om vervolgens af te sluiten met een trifle van witte chocolade en aardbei.

Image
Image

Joomla Theme

It is the best Joomla template in the market, because we have boosted the constructor so that you can create unlimited pages that are never the same.

Unitemplates

For 10 years we have created the best template for Joomla.

65 edition