Voedselverspilling managen, het kan zeker!

digital toolkit facebook 3

Onze missie is om iedereen te inspireren en te motiveren om actie te nemen tegen voedselverspilling. Om van onze missie realiteit te maken, moeten woorden in daden worden omgezet. Het is daarom onze ambitie om op elke mogelijke manier bij te dragen aan het bouwen van een wereldwijde movement tegen voedselverspilling.

Alleen door met iedereen samen te strijden tegen voedselverspilling, kunnen we er in slagen om een blijvende positieve verandering teweeg te brengen. Daarom besloten we om onze concrete doelen voor 2020 rond vier pijlers te zetten: huishoudens, bedrijven, educatie en politiek.

Alleen door onze krachten te bundelen en samen te strijden tegen voedselverspilling, slagen we erin om een blijvende positieve verandering teweeg te brengen.

Daarom werken we aan 4 pijlers, met bijbehorende doelstellingen voor 2020.

Huishoudens
Jaarlijks gaat er 47 miljoen ton aan eten verloren in Europese huishoudens. Dit is meer dan de helft van de totale voedselverspilling in de EU. Wij zijn ervan overtuigd dat het vergroten van de bewustwording over voedselverspilling en het inspireren tot en delen van oplossingen voor dit probleem de sleutels zijn tot succes.

Bedrijven
Het vinden van een oplossing om voedselverspilling te verminderen is een logische stap voor bedrijven. Wij geven onze partners de mogelijkheid om extra omzet te genereren, nieuwe klanten te ontvangen en een belangrijke speler te zijn op het vlak van duurzaamheid.

Educatie
Onderwijs speelt een cruciale rol in het terugdringen van voedselverspilling. We strijden samen met scholen en universiteiten tegen voedselverspilling, met als doel de volgende generatie te leren onze grondstoffen te waarderen en onze planeet te beschermen.

Politiek
Het verminderen van voedselverspilling in de hele voedselketen vereist beleid en regelgeving, zowel op internationaal als op nationaal niveau. We willen deze verandering aansturen en de huidige praktijken helpen transformeren zodat we dichter bij een duurzaam voedselsysteem kunnen komen.

 Download hier de factsheet (pdf)

Gijs Pieters
Business Developer Too Good To Go / TooGoodToGo.nl


Print