Maandag 10 oktober
Maandag 10 oktober wordt de 67e editie van horecavakbeurs BBB Maastricht geopend door de twee bijzondere genodigden Emile Roemer, Gouverneur Nederlands Limburg en Jos Lantmeeters, Gouverneur Belgisch Limburg. Journaliste en presentatrice Dionne Stax interviewt de heren over het belang van grensoverschrijdend samenwerken en de synergie tussen Nederlandse en Belgische horecaondernemers, -groothandels en -toeleveranciers.
Hoe gaan jouw horecacollega's om met dé uitdaging van dit moment: het binden, boeien én behouden van medewerkers? Laat je inspireren door de creatieve en innovatieve ideeën van de deelnemende horecaondernemers De Horeca Inspiratie Trofee (HIT) wordt jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven uit Nederlands en Belgisch Limburg die bijzonder goed presteren een specifiek actueel thema. Tijdens een rondetafelgesprek wordt de uitdaging van dit moment uitvoerig besproken: het binden, boeien en behouden van medewerkers. De best presterende horecagelegenheid krijgt een cheque ter waarde van € 5000.
Erik Theeuwes is nu 2 jaar bij RCE, in de rol als directeur F&B verantwoordelijk voor de afdelingen formulemanagement, inkoop en development (nieuwe locaties, acquisitie, groei). Hiervoor heeft hij ruim 11 jaar bij Autogrill / HMSHost gezeten. Bij HMS Host heeft hij 5.5 jaar de groei naar nieuwe markten begeleid. O.a. Midden-Oosten, Scandinavië, Rusland en Turkije, Designer Outlets en NS.
Frits is een gediplomeerd biersommelier, smaak enthousiast en auteur van het eerste boek ter wereld over non-alcoholic bier. Ontdekte bij het schrijven een rijkdom van kleuren, geuren en smaken die in diversiteit niet onderdoet voor de wereld van het bier dat we al eeuwenlang kennen. Zijn stelling: door gasten mee te nemen in die wereld is voor horecaondernemers goed geld te verdienen. En: genieten van bier (vrijwel) zonder alcohol moet je leren, net als van bier met alcohol trouwens. Als biersommelier zorgt Frits Dunnink er met zijn verhalen voor dat je zin krijgt in een goed glas bier.
Als trendanalist en veranderingspsycholoog geeft Herman regelmatig consults, workshops en lezingen aan bedrijven, genootschappen, overheden en het hoger onderwijs over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Tussen 2000 en 2022 heeft Herman zo'n 3000 lezingen en werkmeetings gegeven, waarvan een 800-tal in Nederland en ruim 200 buiten de Benelux.
Hans Glandorf heeft 3 mooie horecazaken gehad en geeft nu bierproeverijen en horecatrainingen op locatie, inmiddels is hij 71 maar hij heeft nog horeca power genoeg. Hans heeft 18 jaar in het bestuur gezeten van de A.B.T - Alliantie van Biertapperijen- waarvan 14 jaar als voorzitter. In Waterland en Texel heeft hij in bestuur gezeten van Koninklijke Horeca Nederland.
Wie wint dit jaar de prijs voor meest gastvrije standhouder? Dit is een verkiezing voor de meest gastvrije stand, hierbij zullen op allerlei aspecten gelet worden. Denk aan aankleding van de stand en het personeel, de houding, gesprekskwaliteit, hoe wordt het product of dienst aangeboden, pro activiteit etc. deze verkiezing zal door hotelschool studenten uitgevoerd worden, zij gaan als mystery visit langs de bedrijven en zullen een beoordelingsformulier invullen en daaruit de winnaar kiezen.
De TASKI swingo 250μicro is een echte doorbraak op het gebied van vloerreiniging. De swingo 250μicro is een briljante vervanging voor moppen en levert met gemak schrobzuigprestaties, maar met de eenvoud van een mop. Nu kan iedereen een professioneel vloerreinigingsresultaat bereiken. Met speciale beursactie!
Marko gebruikt de Franse keuken als uitgangspunt. Hij houdt van eenvoud en gerechten met pure, eerlijke smaken. Marko werkt met verse biologische producten en presenteert gerechten die eigentijds, licht van smaak en bijzonder zijn. Villa la Ruche staat bekend om de innovatieve keuzes in wijnen en eten op niveau. Marko en gastvrouw Erica Karelse weten de gasten elk seizoen opnieuw te verrassen met heerlijke gerechten en wijnen
Robin Groos presenteert zijn eigen Cuvée en geeft toelichting over het ontstaan van de samenwerking met de wijnmaker, het idee achter de blend en extra informatie over het gebied en het terroir. Kom proeven!
Jeroen Raes neemt je mee in de creatie van zijn gerechten bij Restaurant Rozemarijn. Hij demonstreert een gerechtje met sabling, venkel en citrus. Proef de klassieke keuken van Jeroen met een Zeeuws rauw randje.
Proeverij met de Zuid-Afrikaanse wijnen van ‘Wijnhuis Maastricht’. Beyers Louw, zoon van oprichter Johannes Lauw, zal de proeverij van Vinites begeleiden en alles vertellen over de wijnen van het prachtige Estate in Durbanville, Zuid-Afrika. Kom proeven!
Hanos over duurzaamheid
Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben onder SVH meesterkoks als Huub Biro, Hans van Wolde en Hans Snijders werd Gilbert von Berg chef-kok van Chateau Neercanne. De wens om ooit een eigen restaurant te beginnen is er altijd geweest, echter moest de plek precíes goed zijn. Klein, intiem, gezellig en met veel interactie tussen de keuken en de gast. Na een lange zoektocht met neef en zakenpartner Sander Verhoeven van ‘t Wycker Cabinet werd deze unieke mix gevonden midden in het hartje van het stadscentrum Wyck.
Verfrissend, grensverleggend & creatief Gevestigd midden in het bruisende Sphinxkwartier in Maastricht. In een moderne setting presenteert Rodny Welters en z’n ambitieuze team gerechten die gebaseerd zijn op z’n vele reizen, zonder de klassieke Franse keuken uit het oog te verliezen. Respect voor mooie en eerlijke producten maar ondertussen ook eigenzinnig. De zintuigen worden geprikkeld door frisse tonen en avontuurlijke smaak combinaties.
The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Samen met deze grootste culinaire talenten van België kunnen we de wereld laten zien waar gastronomisch België voor staat!
Sinds zijn jeugd in de regio’s Sologne en Beauce heeft Christophe Hay een niet aflatende liefde ontwikkeld voor het erfgoed van de Loire. Als tweesterrenchef in het Maison d'à Côté in Montlivault, een sterrenchef aan de Table d'à Côté in Orléans en door Gault et Millau uitgeroepen tot kok van het jaar 2021, Christophe Hay's pad is dat van een inspirerende gids, gevormd door strengheid en werk. Gedragen door de buitengewone kracht van het collectief, gepassioneerd en enthousiast, brengt hij mensen en energieën samen om goed en verantwoord en lokaal voedsel te verdedigen
Soms is het voldoende een team te observeren om een restaurant te begrijpen en de dynamiek en een sterke motivatie te voelen. Loïc Villemin heeft alles in zich om zowel zijn gasten als zijn naaste medewerkers te behagen. Er was moed voor nodig om zich aan het roer te zetten van Toya, een restaurant in bijna the middle of nowhere, in een streek die niet bepaald veel heeft om te behagen. En toch is het gelukt, ongelofelijk!
Enrique Casarrubias groeide op in Mexico met zijn broers en zijn moeder. Om het gezin te helpen overleven, begon hij gerechten te maken die zijn moeder op straat verkocht. Enrique opende in 2018 in Parijs een restaurant dat Oxte heet. Hij creëert zijn gerechten door zich de gerechten te herinneren die hij in Mexico heeft geleerd en die hij hier met Franse techniek aanpast.
Door Mudaeng een demonstratie over de Thaise Keuken, ook worden er verschillende tips gegeven van de Thaise keuken.
Han everts was 13 jaar toen hij voor het eerst voetstappen zette in een professionele keuken. Het virus van de spanning, de chemie van het kookproces en het kunnen uiten van zijn creativiteit zou nooit meer weggaan. De droom van een eigen zaak werd op 5 mei 2009 werkelijkheid. Echtgenote Ingrid zette haar baan als apothekersassistente in de kast en volgde Han in zijn droom. Zijn droom werd opeens hun droom. De keuken van Restaurant De Aubergerie is op Franse leest geschoeid met kleine internationale invloeden.
Een uitgebreide presentatie en proeverij van Limburgse wijnen . In samenwerking met Lidy van Kleef en Maurice Warnier. En met medewerking van vele Limburgse wijnboeren.
Chili wordt gezien als ‘nieuw’ wijnland, maar de wijnbouw gaat terug tot halverwege de 16e eeuw. En het land heeft heel oude wijngaarden, sommige meer dan 200 jaar oud en nog steeds productief. Die vind je met name in Maule en Itata, flink ten zuiden van hoofdstad Santiago. Wij laten u kennis maken met de bijzondere wijnen van die oude wijngaarden, door middel van de wijnen van Longavi, een spannend project van Julio Bouchon. In samenwerking met Vinites.
De Apostelhoeve is een begrip in de Nederlandse wijnwereld en zelfs ver daarbuiten bekend. En terecht, want sinds 1970 staan op de Louwberg druiven aangeplant. En worden er wijnen gemaakt, die altijd bij de beste van Nederland horen en zelfs de internationale competitie al lang niet meer hoeven te schuwen. Samen met mede-eigenaar en wijnmaker Robin Hulst laat Lars Daniëls, Magister Vini en redacteur van Perswijn, u een aantal jonger en gerijpte wijnen van Apostelhoeve proeven. Een unieke gelegenheid die u niet mag missen. Kom vroeg, want er zijn maar een beperkt aantal plekken.
Kom Duitse wijnen proeven! Duitse wijnen doen het namelijk heel goed in Nederland en dat is niet raar. De kwaliteit ligt hoog, er is flinke diversiteit en zelfs heel goede wijnen zijn nog relatief betaalbaar. In samenwerking met specialist Anfors-Imperial, die een ongekende selectie topwijnen aanbiedt, laten we jou een aantal wijnen proeven, die de kracht van het huidige wijnland Duitsland perfect laten zien. Voormalig beste sommelier van Nederland, Roy Pelgrim, helpt mee de wijnen te presenteren.
Door Chidi Graus. Het belang van neurohoreca
Door Anna Schrander. E-mail marketing is nu relevanter dan ooit. Dé tool voor klantenbinding. Leer hoe kan jij dit het beste kan inzetten.
Door Jimé Hoen. 360º marketing in combinatie met de customer journey.
Door Anna Schrander. Ontdek hoe jij op de eerste pagina van Google kan komen, ook zonder budget.
door Jason Li. Robotisering in de horeca, de praktijkcasus van Dadawan.
Door Mandy Groeneveld. 5 hands-on-tips over hoe je meer bereik op Instagram krijgt die je morgen nog kan doorvoeren.
Door Daniëlle Jongenburger. Optimale kwaliteit met minder mensen, los je personeelstekort op met Hanos
Door Mandy Groeneveld. In 15 minuten up-to-date over de laatste ontwikkelingen op gebied van sociale media.
Door Luciënne Wynans. Creatieve manieren voor personeelswerving.
-
Opening BBB Maastricht 2022Door: Dionne Stax, Emile Roemer, Jos Lantmeeters, Dirk Beljaarts, Ludo Geurden11:00 - 11:45
-
Horeca Inspiratie TrofeeEen rondetafelgesprek met de top 5 finalisten over het thema; binden, boeien, behouden van jouw teamleden.12:00 - 13:00
-
Leer meer over het succes van investeringsfondsenDoor Erik Theeuwes (RCE), Marjon Prummel (Misset Horeca) en Rabobank13:00 - 14:00
-
Alcoholvrij, alcoholarm, 0.0Door Frits Dunnink, Chief Storytelling Officer & Bier schrijver14:00 - 15:00
-
Trendwatcher Herman KoningsHerman Konings, bouwjaar 1964, is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoekbureau Pocket Marketing/nXt.15:00 - 16:00
-
Stadsbrouwerij Maastricht: bierbrouwenDoor Hans Glandorf16:00 - 17:00
-
Uitreiking meest gastvrije standhouderWie wint dit jaar de prijs voor meest gastvrije standhouder?17:00 - 18:00
-
Demonstratie door DiverseyDemonstratie door Diversey. De TASKI swingo 250μicro is een echte doorbraak op het gebied van vloerreiniging.11:30 - 12:00
-
Viva la RucheChef Marko Karelse van Villa la Ruche gaat aan de slag met Foie Royale. Ontdek Marko’s eigentijdse Franse kookstijl met pure en eerlijke smaken.12:30 - 13:00
-
Restaurant Eden presenteert eigen CuvéeDoor Sommelier Robin Groos13:30 - 14:00
-
Restaurant RozemarijnDoor Chef Jeroen Raes14:30 - 15:00
-
Proeverij door VinitesDoor Beyers Lauw15:30 - 16:00
-
HanosHanos over duurzaamheid16:30 - 17:00
-
The Mastercooks of BelgiumDoor Cédric Poncelet & Dominique Pille12:00 - 13:00
-
Hotel, spa en restaurant Fleur de LoireDoor Christophe Hay13:00 - 14:00
-
Restaurant ToyaDoor Loïc Villemin14:00 - 15:00
-
Restaurant Oxtedoor Enrique Casarrubias & Ioannis Balamotis15:00 - 16:00
-
Restaurant Mudaeng ThaiDoor Mudaeng16:00 - 17:00
-
Restaurant De AubergerieDoor Han Everts17:00 - 18:00
-
Limburg, wijnprovincieEen uitgebreide presentatie en proeverij van Limburgse wijnen . In samenwerking met Lidy van Kleef en Maurice Warnier. En met medewerking van vele Limburgse wijnboeren.12:00 - 13:00
-
GLUP! Old Vine Wines from ChileWij laten u kennis maken met de bijzondere wijnen van die oude wijngaarden, door middel van de wijnen van Longavi, een spannend project van Julio Bouchon. In samenwerking met Vinites.13:30 - 14:00
-
Apostelhoeve, de pionier en voortrekker van de Nederlandse wijnbouwDe Apostelhoeve is een begrip in de Nederlandse wijnwereld en zelfs ver daarbuiten bekend. En terecht, want sinds 1970 staan op de Louwberg druiven aangeplant.14:30 - 15:30
-
De kracht van DuitslandDuitse wijnen doen het goed in Nederland. En dat is niet raar. De kwaliteit ligt hoog, er is flinke diversiteit en zelfs heel goede wijnen zijn nog relatief betaalbaar.16:30 - 17:00
-
KennissessieHet belang van neurohoreca12:00 - 12:30
-
Het belang van neurohorecaDoor Chidi Graus. Het belang van neurohoreca12:00 - 12:30
-
E-mail marketingDoor Anna Schrander. E-mail marketing is nu relevanter dan ooit. Dé tool voor klantenbinding. Leer hoe kan jij dit het beste kan inzetten.12:40 - 12:55
-
360º marketing in combinatie met de customer journeyDoor Jimé Hoen. 360º marketing in combinatie met de customer journey.13:05 - 13:35
-
Hoe kom ik op de eerste pagina van Google?Door Anna Schrander. Ontdek hoe jij op de eerste pagina van Google kan komen, ook zonder budget.13:45 - 14:00
-
De praktijkcasus van Dadawan.door Jason Li. Robotisering in de horeca, de praktijkcasus van Dadawan.14:10 - 14:40
-
Meer bereik op Instagram?Door Mandy Groeneveld. 5 hands-on-tips over hoe je meer bereik op Instagram krijgt die je morgen nog kan doorvoeren.14:50 - 15:05
-
Optimale kwaliteit met minder mensenDoor Daniëlle Jongenburger. Optimale kwaliteit met minder mensen, los je personeelstekort op met Hanos15:15 - 15:45
-
Update Social MediaDoor Mandy Groeneveld. In 15 minuten up-to-date over de laatste ontwikkelingen op gebied van sociale media.15:55 - 16:10
-
Creatieve manieren voor personeelswervingDoor Luciënne Wynans. Creatieve manieren voor personeelswerving.16:20 - 16:50