PROGRAMMA

Het volledige programma wordt medio zomer bekend gemaakt. Bekijk alvast de programmering van de BBB Kookbattles, Foodlab Masterclasses, Horeca Inspiratie Trofee en het Limburgs Culinair Gala.

Maandag 10 oktober

DOWNLOAD
Filter
Showing All
Netwerken
Dranken
Masterclass
Demonstratie
Proeverij
Non-food
Food
Presentatie
Prijsuitreiking
Wedstrijd
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
BBB Horeca Summit
BBB Horeca Summit
Door: Dionne Stax, Emile Roemer, Jos Lantmeeters, Dirk Beljaarts, Ludo Geurden
Opening BBB Maastricht 2022
11:00 - 11:45
Maandag 10 oktober
11:00 - 11:45
BBB Horeca Summit
Horeca, Netwerken

Maandag 10 oktober wordt de 67e editie van horecavakbeurs BBB Maastricht geopend door de twee bijzondere genodigden Emile Roemer, Gouverneur Nederlands Limburg en Jos Lantmeeters, Gouverneur Belgisch Limburg. Journaliste en presentatrice Dionne Stax interviewt de heren over het belang van grensoverschrijdend samenwerken en de synergie tussen Nederlandse en Belgische horecaondernemers, -groothandels en -toeleveranciers.

Een rondetafelgesprek met top 5 finalisten over het thema; binden, boeien, behouden van jouw teamleden.
Horeca Inspiratie Trofee
12:00 - 13:00
Maandag 10 oktober
12:00 - 13:00
BBB Horeca Summit
Netwerken, Presentatie

De Horeca Inspiratie Trofee (HIT) wordt jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven uit Nederlands en Belgisch Limburg. Deze horecabedrijven presteren bijzonder goed binnen een specifiek actueel thema. Voor dit jaar is dat de uitdaging waar vrijwel elke horecaondernemer mee te maken heeft: het binnenhouden van zijn medewerkers. De beste horecagelegenheid krijgt een cheque ter waarde van € 5000,-. Daarnaast kan de ondernemer rekenen op landelijke media-aandacht. Met de horeca inspiratie trofee worden horecagelegenheden aangemoedigd om creatief en innovatief om te gaan met actuele uitdagingen. Daarnaast kunnen andere horecaondernemers geïnspireerd worden door de ideeën van de deelnemende horecazaken.

Door Erik Theeuwes (RCE), Marjon Prummel (Misset Horeca) en Rabobank
Het succes van investeringsfondsen
13:00 - 14:00
Maandag 10 oktober
13:00 - 14:00
BBB Horeca Summit
Presentatie, Netwerken, Masterclass

Erik Theeuwes is nu 2 jaar bij RCE, in de rol als directeur F&B verantwoordelijk voor de afdelingen formulemanagement, inkoop en development (nieuwe locaties, acquisitie, groei). Hiervoor heeft hij ruim 11 jaar bij Autogrill / HMSHost gezeten. Bij HMS Host heeft hij 5.5 jaar de groei naar nieuwe markten begeleid. O.a. Midden-Oosten, Scandinavië, Rusland en Turkije, Designer Outlets en NS.

Door Frits Dunnink, Chief Storytelling Officer & Bier schrijver
Alcoholvrij, alcoholarm, 0.0
14:00 - 15:00
Maandag 10 oktober
14:00 - 15:00
BBB Horeca Summit
Dranken, Presentatie, Demonstratie

Frits is een gediplomeerd biersommelier, smaak enthousiast en auteur van het eerste boek ter wereld over non-alcoholic bier. Ontdekte bij het schrijven een rijkdom van kleuren, geuren en smaken die in diversiteit niet onderdoet voor de wereld van het bier dat we al eeuwenlang kennen. Zijn stelling: door gasten mee te nemen in die wereld is voor horecaondernemers goed geld te verdienen. En: genieten van bier (vrijwel) zonder alcohol moet je leren, net als van bier met alcohol trouwens. Als biersommelier zorgt Frits Dunnink er met zijn verhalen voor dat je zin krijgt in een goed glas bier.

Herman Konings, bouwjaar 1964, is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoekbureau Pocket Marketing/nXt.
Trendwatcher Herman Konings
15:00 - 16:00
Maandag 10 oktober
15:00 - 16:00
BBB Horeca Summit
Dranken, Presentatie, Demonstratie

Als trendanalist en veranderingspsycholoog geeft Herman regelmatig consults, workshops en lezingen aan bedrijven, genootschappen, overheden en het hoger onderwijs over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Tussen 2000 en 2022 heeft Herman zo'n 3000 lezingen en werkmeetings gegeven, waarvan een 800-tal in Nederland en ruim 200 buiten de Benelux.

Door Hans Glandorf
Stadsbrouwerij Maastricht
16:00 - 17:00
Maandag 10 oktober
16:00 - 17:00
BBB Horeca Summit
Proeverij, Masterclass

Hans Glandorf heeft 3 mooie horecazaken gehad en geeft nu bierproeverijen en horeca trainingen op locatie, inmiddels is hij 71 maar hij heeft nog horeca power genoeg. Hans heeft 18 jaar in het bestuur gezeten van de A.B.T - Alliantie van Biertapperijen- waarvan 14 jaar als voorzitter. In Waterland en Texel heeft hij in bestuur gezeten van Koninklijke Horeca Nederland.

Wie wint dit jaar de prijs voor meest gastvrije standhouder?
Uitreiking meest gastvrije standhouder
17:00 - 18:00
Maandag 10 oktober
17:00 - 18:00
BBB Horeca Summit
Prijsuitreiking, Netwerken

Wie wint dit jaar de prijs voor meest gastvrije standhouder? Dit is een verkiezing voor de meest gastvrije stand, hierbij zullen op allerlei aspecten gelet worden. Denk aan aankleding van de stand en het personeel, de houding, gesprekskwaliteit, hoe wordt het product of dienst aangeboden, pro activiteit etc. deze verkiezing zal door hotelschool studenten uitgevoerd worden, zij gaan als mystery visit langs de bedrijven en zullen een beoordelingsformulier invullen en daaruit de winnaar kiezen.

JRE Nederland
JRE Nederland
Het meest geavanceerde keukensysteem ooit.
Annoncer
11:30 - 12:00
Maandag 10 oktober
11:30 - 12:00
JRE Nederland
Demonstratie

Met de overstap van de ouderwetse printbonnen naar het moderne Annoncer zal er een hele wereld voor je open gaan. Annoncer’s award-winning interface is uitermate intuïtief en gebruiksvriendelijk, en gebruikt kleur om prioriteiten aan te geven. Jullie keuken zal nooit meer hetzelfde zijn!

Door Marko Karelse
Viva la Ruche
12:30 - 13:00
Maandag 10 oktober
12:30 - 13:00
JRE Nederland
Demonstratie

Marko gebruikt de Franse keuken als uitgangspunt. Hij houdt van eenvoud en gerechten met pure, eerlijke smaken. Marko werkt met verse biologische producten en presenteert gerechten die eigentijds, licht van smaak en bijzonder zijn. Villa la Ruche staat bekend om de innovatieve keuzes in wijnen en eten op niveau. Marko en gastvrouw Erica Karelse weten de gasten elk seizoen opnieuw te verrassen met heerlijke gerechten en wijnen

Door Sommelier Robin Groos
Restaurant Eden
13:30 - 14:00
Maandag 10 oktober
13:30 - 14:00
JRE Nederland
Demonstratie

Robin Groos presenteert zijn eigen Cuvée en geeft toelichting over het ontstaan van de samenwerking met de wijnmaker, het idee achter de blend en extra informatie over het gebied en het terroir. Kom proeven!

Door Chef Jeroen Raes
Restaurant Rozemarijn
14:30 - 15:00
Maandag 10 oktober
14:30 - 15:00
JRE Nederland
Demonstratie

Jeroen Raes neemt je mee in de creatie van zijn gerechten bij Restaurant Rozemarijn. Hij demonstreert een gerechtje met sabling, venkel en citrus. Proef de klassieke keuken van Jeroen met een Zeeuws rauw randje.

Door Johannes Lauw
Proeverij door Vinites
15:30 - 16:00
Maandag 10 oktober
15:30 - 16:00
JRE Nederland
Demonstratie

Proeverij met de Zuid-Afrikaanse wijnen van ‘Wijnhuis Maastricht’. Beyers Louw, zoon van oprichter Johannes Lauw, zal de proeverij van Vinites begeleiden en alles vertellen over de wijnen van het prachtige Estate in Durbanville, Zuid-Afrika. Kom proeven!

Chef's Table by Gault&Millau
Chef's Table by Gault&Millau
Gilbert von Berg van Restaurant Studio
Gilbert von Berg van Restaurant Studio
12:30 - 14:30
Maandag 10 oktober
12:30 - 14:30
Chef's Table by Gault & Millau
Proeverij, Food, Dranken, Netwerken

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben onder SVH meesterkoks als Huub Biro, Hans van Wolde en Hans Snijders werd Gilbert von Berg chef-kok van Chateau Neercanne. De wens om ooit een eigen restaurant te beginnen is er altijd geweest, echter moest de plek precíes goed zijn. Klein, intiem, gezellig en met veel interactie tussen de keuken en de gast. Na een lange zoektocht met neef en zakenpartner Sander Verhoeven van ‘t Wycker Cabinet werd deze unieke mix gevonden midden in het hartje van het stadscentrum Wyck.

Rodny Welters van Novo (new dining)
Rodny Welters van Novo (new dining)
15:00 - 17:00
Maandag 10 oktober
15:00 - 17:00
Chef's Table by Gault & Millau
Proeverij, Food, Dranken, Netwerken

Verfrissend, grensverleggend & creatief Gevestigd midden in het bruisende Sphinxkwartier in Maastricht. In een moderne setting presenteert Rodny Welters en z’n ambitieuze team gerechten die gebaseerd zijn op z’n vele reizen, zonder de klassieke Franse keuken uit het oog te verliezen. Respect voor mooie en eerlijke producten maar ondertussen ook eigenzinnig. De zintuigen worden geprikkeld door frisse tonen en avontuurlijke smaak combinaties.

Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Door Cédric Poncelet & Dominique Pille
The Mastercooks of Belgium
12:00 - 13:00
Maandag 10 oktober
12:00 - 13:00
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demonstratie

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Samen met deze grootste culinaire talenten van België kunnen we de wereld laten zien waar gastronomisch België voor staat!

Door Christophe Hay
Hotel, spa en restaurant Fleur de Loire
13:00 - 14:00
Maandag 10 oktober
13:00 - 14:00
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demonstratie

Sinds zijn jeugd in de regio’s Sologne en Beauce heeft Christophe Hay een niet aflatende liefde ontwikkeld voor het erfgoed van de Loire. Als tweesterrenchef in het Maison d'à Côté in Montlivault, een sterrenchef aan de Table d'à Côté in Orléans en door Gault et Millau uitgeroepen tot kok van het jaar 2021, Christophe Hay's pad is dat van een inspirerende gids, gevormd door strengheid en werk. Gedragen door de buitengewone kracht van het collectief, gepassioneerd en enthousiast, brengt hij mensen en energieën samen om goed en verantwoord en lokaal voedsel te verdedigen

Door Loïc Villemin
Restaurant Toya
14:00 - 15:00
Maandag 10 oktober
14:00 - 15:00
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demonstratie

Soms is het voldoende een team te observeren om een restaurant te begrijpen en de dynamiek en een sterke motivatie te voelen. Loïc Villemin heeft alles in zich om zowel zijn gasten als zijn naaste medewerkers te behagen. Er was moed voor nodig om zich aan het roer te zetten van Toya, een restaurant in bijna the middle of nowhere, in een streek die niet bepaald veel heeft om te behagen. En toch is het gelukt, ongelofelijk!

door Enrique Casarrubias & Ioannis Balamotis
Restaurant Oxte
15:00 - 16:00
Maandag 10 oktober
15:00 - 16:00
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demonstratie

Enrique Casarrubias groeide op in Mexico met zijn broers en zijn moeder. Om het gezin te helpen overleven, begon hij gerechten te maken die zijn moeder op straat verkocht. Enrique opende in 2018 in Parijs een restaurant dat Oxte heet. Hij creëert zijn gerechten door zich de gerechten te herinneren die hij in Mexico heeft geleerd en die hij hier met Franse techniek aanpast.

Door Herbert Robbrecht & Dylan
Restaurant Herbert Robbrecht
16:00 - 17:00
Maandag 10 oktober
16:00 - 17:00
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demonstratie

In een stijlvolle villa, landelijk gelegen maar toch makkelijk bereikbaar, vlakbij de afrit van de N49 huist het gastronomische restaurant Herbert Robbrecht. Het restaurant is smaakvol en gezellig ingericht, en is voorzien van een prachtige wijnkelder die op aanvraag bezocht kan worden. Op mooie zomerdagen is het aangenaam vertoeven op het hemelse terras waar U het aperitief, de koffie of zelfs de ganse maaltijd kan nuttigen. De chef Herbert Robbrecht kookt enkel met dagverse topproducten en brengt een lichte creatieve keuken. Er wordt in de keuken gretig gebruik gemaakt van zuiderse en mediterrane smaken.Elke gastronoom voelt zich onmiddellijk thuis in dit huis van goede smaak.

Door Han Everts
Restaurant De Aubergerie
17:00 - 18:00
Maandag 10 oktober
17:00 - 18:00
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demonstratie

Han everts was 13 jaar toen hij voor het eerst voetstappen zette in een professionele keuken. Het virus van de spanning, de chemie van het kookproces en het kunnen uiten van zijn creativiteit zou nooit meer weggaan. De droom van een eigen zaak werd op 5 mei 2009 werkelijkheid. Echtgenote Ingrid zette haar baan als apothekersassistente in de kast en volgde Han in zijn droom. Zijn droom werd opeens hun droom. De keuken van Restaurant De Aubergerie is op Franse leest geschoeid met kleine internationale invloeden.

Wine Tasting
Wine Tasting
Een uitgebreide presentatie en proeverij van Limburgse wijnen . In samenwerking met Lidy van Kleef en Maurice Warnier. En met medewerking van vele Limburgse wijnboeren.
Limburg, wijnprovincie
12:00 - 13:00
Maandag 10 oktober
12:00 - 13:00
Wine Tasting
Dranken, Proeverij, Masterclass

Een uitgebreide presentatie en proeverij van Limburgse wijnen . In samenwerking met Lidy van Kleef en Maurice Warnier. En met medewerking van vele Limburgse wijnboeren.

Wij laten u kennis maken met de bijzondere wijnen van die oude wijngaarden, door middel van de wijnen van Longavi, een spannend project van Julio Bouchon. In samenwerking met Vinites.
GLUP! Old Vine Wines from Chile
13:30 - 14:00
Maandag 10 oktober
13:30 - 14:00
Wine Tasting
Dranken, Proeverij, Masterclass

Chili wordt gezien als ‘nieuw’ wijnland, maar de wijnbouw gaat terug tot halverwege de 16e eeuw. En het land heeft heel oude wijngaarden, sommige meer dan 200 jaar oud en nog steeds productief. Die vind je met name in Maule en Itata, flink ten zuiden van hoofdstad Santiago. Wij laten u kennis maken met de bijzondere wijnen van die oude wijngaarden, door middel van de wijnen van Longavi, een spannend project van Julio Bouchon. In samenwerking met Vinites.

De Apostelhoeve is een begrip in de Nederlandse wijnwereld en zelfs ver daarbuiten bekend. En terecht, want sinds 1970 staan op de Louwberg druiven aangeplant.
Apostelhoeve, de pionier en voortrekker van de Nederlandse wijnbouw
14:30 - 15:30
Maandag 10 oktober
14:30 - 15:30
Wine Tasting
Dranken, Proeverij, Masterclass

De Apostelhoeve is een begrip in de Nederlandse wijnwereld en zelfs ver daarbuiten bekend. En terecht, want sinds 1970 staan op de Louwberg druiven aangeplant. En worden er wijnen gemaakt, die altijd bij de beste van Nederland horen en zelfs de internationale competitie al lang niet meer hoeven te schuwen. Samen met mede-eigenaar en wijnmaker Robin Hulst laat Lars Daniëls, Magister Vini en redacteur van Perswijn, u een aantal jonger en gerijpte wijnen van Apostelhoeve proeven. Een unieke gelegenheid die u niet mag missen. Kom vroeg, want er zijn maar een beperkt aantal plekken.

Duitse wijnen doen het goed in Nederland. En dat is niet raar. De kwaliteit ligt hoog, er is flinke diversiteit en zelfs heel goede wijnen zijn nog relatief betaalbaar.
De kracht van Duitsland
16:30 - 17:00
Maandag 10 oktober
16:30 - 17:00
Wine Tasting
Dranken, Proeverij, Masterclass

Duitse wijnen doen het goed in Nederland. En dat is niet raar. De kwaliteit ligt hoog, er is flinke diversiteit en zelfs heel goede wijnen zijn nog relatief betaalbaar. In samenwerking met specialist Anfors-Imperial, die een ongekende selectie topwijnen aanbiedt, laten we u een aantal wijnen proeven, die de kracht van het huidige wijnland Duitsland perfect laten zien. Voormalig beste sommelier van Nederland, Roy Pelgrim, helpt mee de wijnen te presenteren.

MijnMarketing.com
MijnMarketing.com
Het belang van neurohoreca
Kennissessie
12:00 - 12:30

Door Chidi Graus. Het belang van neurohoreca
Kennissessie
12:00 - 12:30
Maandag 10 oktober
12:00 - 12:30
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Chidi Graus. Het belang van neurohoreca

Door Anna Schrander. E-mail marketing is nu relevanter dan ooit. Dé tool voor klantenbinding. Leer hoe kan jij dit het beste kan inzetten.
E-mail marketing
12:40 - 12:55
Maandag 10 oktober
12:40 - 12:55
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Anna Schrander. E-mail marketing is nu relevanter dan ooit. Dé tool voor klantenbinding. Leer hoe kan jij dit het beste kan inzetten.

Door Jimé Hoen. 360º marketing in combinatie met de customer journey.
Kennissessie
13:05 - 13:35
Maandag 10 oktober
13:05 - 13:35
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Jimé Hoen. 360º marketing in combinatie met de customer journey.

Door Anna Schrander. Ontdek hoe jij op de eerste pagina van Google kan komen, ook zonder budget.
Hoe kom ik op de eerste pagina van Google?
13:45 - 14:00
Maandag 10 oktober
13:45 - 14:00
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Anna Schrander. Ontdek hoe jij op de eerste pagina van Google kan komen, ook zonder budget.

door Jason Li. Robotisering in de horeca, de praktijkcasus van Dadawan.
Kennissessie extern
14:10 - 14:40
Maandag 10 oktober
14:10 - 14:40
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

door Jason Li. Robotisering in de horeca, de praktijkcasus van Dadawan.

Door Mandy Groeneveld. 5 hands-on-tips over hoe je meer bereik op Instagram krijgt die je morgen nog kan doorvoeren.
Meer bereik op Instagram?
14:50 - 15:05
Maandag 10 oktober
14:50 - 15:05
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Mandy Groeneveld. 5 hands-on-tips over hoe je meer bereik op Instagram krijgt die je morgen nog kan doorvoeren.

Door Daniëlle Jongenburger. Optimale kwaliteit met minder mensen, los je personeelstekort op met de Hanos
Kennissessie
15:15 - 15:45
Maandag 10 oktober
15:15 - 15:45
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Daniëlle Jongenburger. Optimale kwaliteit met minder mensen, los je personeelstekort op met de Hanos

Door Mandy Groeneveld. In 15 minuten up-to-date over de laatste ontwikkelingen op gebied van sociale media.
Update Social Media
15:55 - 16:10
Maandag 10 oktober
15:55 - 16:10
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Mandy Groeneveld. In 15 minuten up-to-date over de laatste ontwikkelingen op gebied van sociale media.

Door Luciënne Wynans. Creatieve manieren voor personeelswerving.
Kennissessie
16:20 - 16:50
Maandag 10 oktober
16:20 - 16:50
MijnMarketing.com
Presentatie, Masterclass, Non-food

Door Luciënne Wynans. Creatieve manieren voor personeelswerving.

Maandag 10 oktober