Skip to main content

PROGRAMMA

Woensdag 11 oktober

DOWNLOAD
Filter
Showing All
Kookdemonstratie
Presentatie
Proeverij
Wedstrijd
Masterclass
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
BBB Academy
BBB Academy
Uitleg over SUP-regelgeving en éénmalige verpakkingen die wel mogen
SUP regelgeving en hoe nu verder?
11:15 - 12:00
Woensdag 11 oktober
11:15 - 12:00
Conpax
BBB Academy
Presentatie

In deze presentatie vertellen wij in heldere stappen wat de SUP-regelgeving precies inhoud, wat de consequenties zijn voor horeca ondernemers en wat de mogelijke valkuilen zijn. Daarnaast presenteren verpakkingsmaterialen die buiten de SUP-regelgeving vallen. Op deze manier krijgt de horeca ondernemer een goed inzicht in de mogelijkheden die hij tot zijn beschikking heeft.

Hoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?
360º marketing in combinatie met de customer journey
12:15 - 12:45
360º marketing in combinatie met de customer journey
12:15 - 12:45
MijnMarketing.com | Mandy Groenveld
BBB Academy
Presentatie/training

Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.

Hoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?
360º marketing in combinatie met de customer journey
12:15 - 12:45
Maandag 9 oktober
12:15 - 12:45
MijnMarketing.com | Jimé Hoen
BBB Academy
Presentatie

Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.

Verlonen in de horeca, wij bespreken de kansen en bedreigingen
Loonupdate horeca anno 2024!
13:00 - 13:30
Woensdag 11 oktober
13:00 - 13:30
Robert-Jan de Roos
BBB Academy
Presentatie

Als horeca ondernemer wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Fiscale regelgeving zoals de WKR maar ook duurzame inzetbaarheid, RI&E verplichtingen en wet poortwachter maken het er niet gemakkelijker op. We nemen je mee in de kansen en bedreigingen van wet en regelgeving in 2024.

Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen? 
Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen? 
13:45 - 14:30
Maandag 9 oktober
13:45 - 14:30
Brout
BBB Academy
Presentatie

Wij van Brout zijn expert op het gebied van leiderschap. En we doen je een belofte; we helpen je horeca harten te winnen.  Je leert welk gedrag in je organisatie leiderschap stimuleert, en wat dit oplevert. Tijdens deze workshop leer je hoe gedrag je organisatie bepaalt, en een enorme drijver is voor winst en groei. Met 5 acties, waarmee je direct een verschil maakt in je organisatie. Beloofd! 

Ontdek de kracht van online reviews.
Rake reviews: een sleutel tot succes
14:45 - 15:05
Woensdag 11 oktober
14:45 - 15:05
MijnMarketing.com | Mandy Groeneveld
BBB Academy
Presentatie

Jouw zaak naar een hoger niveau tillen en toeristen bereiken met rake reviews? Het kan! Ontdek de kracht van reviews tijdens deze lezing. Leer hoe ze vertrouwen opbouwen, je reputatie versterken en de verkoop stimuleren. Ontdek hoe je het beste kunt omgaan met een negatieve recensie, welke platformen er zijn om recensies achter te laten en waar je je het beste op kunt focussen.

Ontdek de kracht van influencermarketing!
De smaakmakende kracht van influencers voor jouw horecazaak
15:10 - 15:30
Woensdag 11 oktober
15:10 - 15:30
MijnMarketing.com | Mandy Groeneveld
BBB Academy
Presentatie

Nieuwe trends en ontwikkelingen, de wereld van social media staat nooit stil en gaat 24/7 door. Best een opgave om steeds overal op in te spelen. Maar geen zorgen! Influencers nemen dit graag van jou over. Ontdek de kracht van influencermarketing. Leer hoe je de juiste influencers kunt vinden, met een klein budget succesvolle samenwerkingen opzet en je merk een boost kunt geven. Vergroot je bereik, trek nieuwe doelgroepen aan en versterk je positie in de markt.

Reuse systems must be digital and deposit-free to scale globally.
Vytal, the global leading digital and deposit-free reuse system.
15:45 - 16:15
Maandag 9 oktober
15:45 - 16:15
Vytal - The reuse system
BBB Academy
Presentatie/training

At Vytal, we remain convinced that reusable packaging will become the new standard and that we are on the right track to lead the change. Germany is playing a pioneering role here internationally and the Benelux are now following. Vytal is convinced that only a digital system with individualized containers and the right incentives for returns can be scaled in the long term.

Hergebruiksystemen moeten digitaal en zonder statiegeld worden om wereldwijd te kunnen worden opgeschaald.
Vytal, het wereldwijd toonaangevende digitale en statiegeldvrije hergebruiksysteem.
15:45 - 16:15
Maandag 9 oktober
15:45 - 16:15
Vytal - The reuse system
BBB Academy
Presentatie

Bij Vytal zijn we er nog steeds van overtuigd dat herbruikbare verpakkingen de nieuwe standaard zullen worden en dat we op de goede weg zijn om de verandering te leiden. Duitsland speelt hier internationaal een leidende rol en de Benelux volgt nu. Vytal is ervan overtuigd dat alleen een digitaal systeem met individuele verpakkingen en de juiste prikkels voor retourzendingen op lange termijn schaalbaar is.

Tasting Experience
Tasting Experience
Een proeverij in het teken van aspecten als geur, smaak, aciditiet en balans.
Hoe proef je koffie?
12:00 - 12:45
Woensdag 11 oktober
12:00 - 12:45
Illimani Koffiebranderij
Tasting Experience
Proeverij

Tijdens de folie culinair zal ILLIMANI een koffieproeverij organiseren met als doel kennis en ervaring van koffie te vergroten. In het kort wordt het een en ander verteld over oorsprong, geografie en productie van koffie. Tijdens het proeven worden aspecten als geur, aroma, body, aciditeit en balans behandeld om zodoende het inzicht in de koffiesmaak te vergroten.

De proeverij wordt gegeven met mousserende wijnen van het wijnhuis Gusbourne
Anfors & Borgondisch Lifestyle | Kaasfort Amsterdam
13:00 - 13:45
Woensdag 11 oktober
13:00 - 13:45
Anfors & Borgondisch Lifestyle/Kaasfort Amsterdam
Tasting Experience
Proeverij

Anfors Imperial is een wijnimporteur met wijnen ‘klassiek Europese’ landen. Binnen onze zoektocht focussen wij op het vinden van karaktervolle wijnen van veelal kleinschalige familiebedrijven. In bekende en minder bekende appellaties en van bekende en minder bekende druiven. Kaasfort Amsterdam Importeert en affineert plateaukazen, speciaal voor horeca. De dikke muren en de constante temperaturen van het fort maken het tot een perfecte rijpings- en opslaglocatie van de ruim 300 kazen uit zijn assortiment.

Vuurzee met Hams Only & Het Kaasatelier
14:00 - 14:45
Woensdag 11 oktober
14:00 - 14:45
Tasting Experience
Proeverij

Tijdens deze proeverij zal De Goede & De Stoute een bierproeverij verzorgen met meerdere jaargangen van hetzelfde bier. Hierbij worden pairings gemaakt met specialiteiten van Hams Only en kazen van Het Kaasatelier.

Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Palux Innovation Award
11:00 - 15:00
Woensdag 11 oktober
11:00 - 15:00
Euro-Toques NL, Nederland, PALUX keukens & Culinaire Saisonnier
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Wedstrijd

Naast de wedstrijden in de BBB Battle Area vindt er dit jaar voor het eerst één van de wedstrijden plaats op Folie Culinaire. Op woensdag 11 oktober organiseert BBB Maastricht in samenwerking met Euro-Toques Nederland de Palux innovation battle. De prijsuitreiking vindt plaats om 14.45u in de Culinaire Saisonnier demokeuken.

In samenwerking met Eurotoques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier organiseert BBB Maastricht de Palux innovation battle.
ETN Palux Innovation Award | Bjorn de Waal & Jan Peree
12:00 - 13:00
Woensdag 11 oktober
12:00 - 13:00
Bjorn de Waal & Jan Peree
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Wedstrijd

Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator. Als eerste mogen Björn de Waal en Jan Peree hun culinaire kunsten vertonen.

In samenwerking met Eurotoques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier organiseert BBB Maastricht de Palux innovation battle.
ETN Palux Innovation Award | Niek Bezuien & Salvatore Randazzo
13:00 - 14:00
Woensdag 11 oktober
13:00 - 14:00
Niek Bezuien & Salvatore Randazzo
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Wedstrijd

Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator. Van 13u tot 14u staan Niek Bezuien en Salvatore Randazzo voor jullie klaar in de keuken.

In samenwerking met Eurotoques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier organiseert BBB Maastricht de Palux innovation battle.
ETN Palux Innovation Award |Torben Wouterse & Wouter van Leeuwen
14:00 - 15:00
Woensdag 11 oktober
14:00 - 15:00
Torben Wouterse & Wouter van Leeuwen
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Wedstrijd

Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator. Als laatste zijn Torben Wouterse & Wouter van Leeuwen aan de beurt.

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed.
Mastercooks of Belgium | Igor Snyders & Didier Verbelen
15:00 - 17:00
Woensdag 11 oktober
15:00 - 17:00
Igor Snyders & Didier Verbelen
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Kookdemonstratie

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zjn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Igor Snyders & Didier Verbelen zijn te gast in de Demokeuken van Culinaire Saisonnier. Zorg dat je erbij bent en laat je inspireren door deze grootheden van de Belgische gastronomie.

Chef's Table by Gault&Millau
Chef's Table by Gault&Millau
Concullega’s en beste vrienden, spraak- en smaakmakend op hun eigen manier.
Guido Braeken | Julemont & Robin van de Bunt | De Leuf
12:30 - 14:00
Woensdag 11 oktober
12:30 - 14:00
Guido Braeken & Robin van de Bunt
Chef's Table by Gault&Millau
Proeverij

Concullega’s en beste vrienden, allebei spraak- en smaakmakend op een heel eigen manier. Waar Robin van de Bunt van De Leuf uitblinkt in diverse Aziatische kookstijlen, houdt Guido Braeken er een klassieke stijl met invloeden uit de hele wereld op na. Een keuze maken tussen de twee keukens blijft lastig, daarom geven de twee jonge chefs 11 oktober dan ook samen acte de présence.

Battle Area
Battle Area
Green Chef Battle
11:00 - 15:00
Woensdag 11 oktober
11:00 - 15:00
BBB Maastricht, Culinaire Saisonnier & We’re Smart Green Guide
Battle Area
Wedstrijd

Deze volledige fruit- and plant based wedstrijd is een samenwerking tussen BBB Maastricht, Culinaire Saisonnier en We’re Smart Green Guide. Tijdens de kookwedstrijd bereiden 6 teams van 2 personen een volledig fruit- and plant based voor- en hoofdgerecht. De jury bestaat uit Emile van der Staak, Frank Fol, Luc Kusters, Bethany Delong en Ricardo Eshuis. De prijsuitreiking vindt plaats om 14u in de BBB Battle area.

Overige activiteiten
Overige activiteiten
Masterclass Proeven als een Pro
12:00 - 13:00
Woensdag 11 oktober
12:00 - 13:00
StiBON
Masterclass

Leer hier de basisbeginselen van bier proeven, in theorie en praktijk.

Masterclass Bier aan Tafel
13:00 - 14:00
Woensdag 11 oktober
13:00 - 14:00
StiBON
Masterclass

De basisbeginselen van bier en spijs, proef heerlijk mee tijdens deze masterclass.

Masterclass Blindproeverij
14:00 - 15:00
Woensdag 11 oktober
14:00 - 15:00
StiBON
Masterclass

Test je kennis met deze blindproeverij en leer meer als de bieren daarna uitgebreid worden besproken.

Woensdag 11 oktober