Woensdag 12 oktober
Door André Duijghuisen. Op welke wijze heet jij je nieuwe medewerker welkom in je bedrijf en hoe zorg je ervoor dat deze sneller in je team worden opgenomen.
Door Peter Harkema. Hoe creëer je geluksmomenten in de horeca. Niet alleen voor je gast maar ook voor jezelf. Zo stimuleer je meer plezier op de werkvloer, binden en boeien van je personeel.
Door Rob Kuijper en Math Vanhautem. Hoe zorg je ervoor dat je een leermeester 2.0 wordt? Welke handige tips in het opleiden kunnen je helpen om een nog betere leermeester te zijn of te worden.
Door Nard en Renée. Op de werkvloer tref je verschillende generaties aan. De oudere medewerker met een jonge leidinggevende of andersom. Hoe gaan we om met elkaar en hoe krijg je begrip voor elkaar.
Van bierviltje naar businessplan door Tamara Piatkiewitz-Weide. Je bent ondernemer in een van de mooiste sectoren: de Horeca. Jouw doel is een stukje geluk te brengen bij jouw klanten. En dat kan op vele manieren. Maar hoe kun je je nu onderscheiden van andere collega-ondernemers? En hoe blijf je vernieuwend? Vaak heb je een idee in je hoofd, maar is het moeilijk dit compact weer te geven in een plan. LIOF kan je hierbij helpen. Tijdens een kort maar inspirerende lezing krijg je van ons een bierviltje waarop je jouw idee kunt verwoorden. Misschien kun je jouw idee zelfs indienen bij LIOF en kun je tot 25.000 euro financiële ‘subsidie’ krijgen.
Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en werkte een tijd lang als vuilnisman. Maar Jermain de Rozario vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen. De jongen die zich lange tijd een loser voelde, staat plots vol in de schijnwerpers. Hoewel hij ogenschijnlijk in een wereld vol glitter en glamour terecht is gekomen, voelt hij dagelijks de immense druk om op topniveau te presteren. In Lotus vertelt de chef niet alleen over zijn successen en zijn angsten; hij praat ook met smaak over het harde regime in de keuken, de meest vervelende gasten en de wijze waarop zijn gerechten tot stand komen. Ook is hij eerlijk en kritisch over zijn terugval. Hij grijpt weer naar de coke, als zijn vader onverwachts in de gevangenis terechtkomt. ,,Een lotus is een plant die wortelt in de modder en daarna uitgroeit tot een mooie bloem. Nou, ik heb heel veel modder gezien in m'n leven. Maar ik heb me er, linksom of rechtsom, altijd weten uit te vechten."
Door Cleo Zumpolle. Samen kunnen er ervoor zorgen dat lekker eten opgegeten wordt en niet wordt weggegooid. Tijdens deze presentatie nemen we je mee in de wereld van voedselverspilling en de oplossingen.
Juryleden Green Chef Battle: Emile Van der Staak, Frank Fol, Luc Kusters, Bethany DeLong en Ricardo Eshuis
Boekpresentatie Frank Fol
Chefs Eric van Bochove (’t Vlasbloemeken) en Ralph Hermans (Rantrée) gaan jammen samen met leerlingen van het Vista College. Beide chefs geven hun eigen visie en interpretatie aan een gerecht met Kingfish.
Julemont is een fine dining restaurant met 2 Michelinsterren gelegen in Château Wittem, onder leiding van Chef Guido Braeken en zijn team van zeer ervaren cuisiniers; Sous-Chef Norris Neutelings en Max van der Sterren. Met de gecombineerde ervaring van het team in high end restaurants met grote internationale faam, is het menu van Julemont gecreëerd met alleen de beste producten, een sterke vormgeving en een uniek smakenpalet in gerechten die u aangenaam zullen verrassen.
Huidige eigenaren Timo Reichelt en Lino de Vrede nemen Au Coin over van George Taselaar. De Coin is al een mijlpaal an sich, het is aan hen om deze weer op te poetsen en de allure te geven die dit restaurant altijd gehad heeft.
Restaurant Gaar is gelegen aan de rotonde in Rothem/Meerssen, een sfeervol restaurant met uitstekende keuken onder leiding van Joachim Müller, die zich graag laat inspireren door producten uit de regio maar zeker ook nieuwsgierig is naar de rest van de wereld. Joachim probeert zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken, zodat hij te allen tijde met verse producten/ingrediënten kan werken. Waarbij vegetarisch eten niet vergeten wordt. Klassieke gerechten met wereldse invloeden waarbij de Smaak voorop staat.
The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Als voorzitter is het een plezier om zulke groep talenten te mogen begeleiden. Samen met deze grootste culinaire talenten van België kunnen we de wereld laten zien waarvoor gastronomisch België voor staat!”
Gelegen in een karakteristiek monumentaal pand in hartje Maastricht, combineren we subtiele barokke tinten met warme moderne invloeden. Zo ook de keuken, gebaseerd op de klassieke Franse stijl, versterkt door moderne technieken en frisse smaken. Dagelijks wisselende menu’s tijdens lunch en diner, met zowel lokale als wereldse producten en als basis alles vers! Geïnspireerd op het 50/50 principe, dat in alle opzichten terug te vinden is, ontstond Restaurant 55. Een mooie balans tussen gezelligheid en culinair genieten!
Chef Kevin Lejeune en zijn team heten u welkom in La Canne en Ville met een eigentijdse en lichte keuken. Durf, passie en balans vatten hun motto goed samen. Kevin Lejeune behaalde in oktober 2020 zijn eerste Michelinster.
Il Consiglio di Sicilia is geboren uit een daad van liefde en leeft voort, gevoed door diezelfde geest. Het gebouw was ooit het huis van de grootmoeder van chef-kok Antonio Cicero en is voor hem vervuld van nostalgie. Sinds de opening in 2008 vormen gastvrijheid en geluk de ziel van ons paradijselijke hoekje hier in Donnalucata. En we kunnen niet wachten om u te verwelkomen als onze gast - of het nu voor de eerste keer is of voor een tegenbezoek - en u te helpen mooie en blijvende herinneringen op te bouwen aan uw eigen Siciliaanse avontuur.
Mousserende wijnen zijn helemaal in. Van Prosecco tot champagne, het lijkt niet aan te slepen. De variatie is groot en de kwaliteit beter dan ooit, zo laten de wijnen van Anfors-Imperial zien. Lars Daniëls geeft algemene context en voormalig beste sommelier van Nederland, Roy Pelgrim, helpt mee de wijnen te presenteren.
Door Luciënne Wynans. Creatieve manieren voor personeelswerving.
Door Anna Schrander. E-mail marketing is nu relevanter dan ooit. Dé tool voor klantenbinding. Leer hoe kan jij dit het beste kan inzetten.
Door Jimé Hoen. 360º marketing in combinatie met de customer journey.
Door Anna Schrander. Ontdek hoe jij op de eerste pagina van Google kan komen, ook zonder budget.
Door Jason Li. Robotisering in de horeca, de praktijkcasus van Dadawan.
Door Mandy Groeneveld. 5 hands-on-tips over hoe je meer bereik op Instagram krijgt die je morgen nog kan doorvoeren.
Door Kyra van Proosdij. Marketing in de horeca, wat werkt en wat niet?
Door Mandy Groeneveld. In 15 minuten up-to-date over de laatste ontwikkelingen op gebied van sociale media.
-
Nieuw personeel en het belang van onboardingDoor André Duijghuisen11:30 - 12:00
-
Hoe creëer je geluksmomenten in de horecaDoor Peter Harkema12:15 - 12:45
-
Leermeester 2.0Door Rob Kuijper en Math Vanhautem13:00 - 13:30
-
Generaties op de werkvloerDoor Nard en Renée (Foodlab Limburg)13:45 - 14:15
-
LIOF: van bierviltje naar businessplanVan bierviltje naar businessplan door Tamara Piatkiewitz-Weide14:30 - 15:00
-
Boekpresentatie Jermain de RosarioVan vuilnisman tot sterrenchef -Jermain de Rosario15:15 - 15:45
-
Too Good To Go. Simpel verhaal, grote impact.Door Cleo Zumpolle16:00 - 16:30
-
Presentatie cocktail (bediening)10:00 - 11:00
-
Algemene gastvrijheid kennis test (bediening)11:00 - 12:00
-
Start eerste gerecht (keuken)12:00 - 12:30
-
Serveren tweede gerecht (keuken)12:30 - 13:45
-
Prijsuitreiking keuken en bediening Green Chef BattleJuryleden Green Chef Battle: Emile Van der Staak, Frank Fol, Luc Kusters, Bethany DeLong en Ricardo Eshuis14:00 - 15:00
-
Boekpresentatie Frank FolBoekpresentatie Frank Fol15:00 - 16:00
-
Creatieve manieren voor personeelswervingDoor Luciënne Wynans. Creatieve manieren voor personeelswerving.12:00 - 12:30
-
E-mail marketingDoor Anna Schrander. E-mail marketing is nu relevanter dan ooit. Dé tool voor klantenbinding. Leer hoe kan jij dit het beste kan inzetten.12:40 - 12:55
-
360º marketing in combinatie met de customer journeyDoor Jimé Hoen. 360º marketing in combinatie met de customer journey.13:05 - 13:35
-
Hoe kom ik op de eerste pagina van Google?Door Anna Schrander. Ontdek hoe jij op de eerste pagina van Google kan komen, ook zonder budget.13:45 - 14:00
-
De praktijkcasus van DadawanDoor Jason Li. Robotisering in de horeca, de praktijkcasus van Dadawan.14:10 - 14:40
-
Meer bereik op Instagram?Door Mandy Groeneveld. 5 hands-on-tips over hoe je meer bereik op Instagram krijgt die je morgen nog kan doorvoeren.14:50 - 15:05
-
Marketing in de horeca, wat werkt en wat niet?Door Kyra van Proosdij. Marketing in de horeca, wat werkt en wat niet?15:15 - 15:45
-
Update Social MediaDoor Mandy Groeneveld. In 15 minuten up-to-date over de laatste ontwikkelingen op gebied van sociale media.15:55 - 16:10