BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht organiseren gastronomisch congres TASTE Summit

Op dinsdag 9 oktober, dag twee van horecavakbeurs BBB Maastricht, organiseren BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht de tweede editie van TASTE Summit. TASTE Summit is een gastronomisch congres waar specialisten uit de hospitality-industrie hun visie geven op het gebied van smaak en proeven. Het centrale thema van dit jaar is ‘Vital Food’, oftewel voedsel dat tot stand is gekomen door een natuurlijk proces en zonder toevoeging van onnatuurlijke hulpstoffen en waarom dit soort voeding van vitaal belang is voor mensen, gezondheid en de natuur. Tijdens TASTE Summit spreken befaamde internationale food professionals over dit actuele thema. BBB Maastricht vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

TASTE Summit presenteert een indrukwekkende line-up van internationale sprekers die in verschillende sessies hun kennis over en visie op de voedselindustrie met de aanwezige horeca professionals zullen delen. Zo ook de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro, die onder andere onderzoek heeft gedaan voor de World Health Organization (WHO) en schrijver is van de Braziliaanse voedingsrichtlijnen voor onbewerkt voedsel. Tijdens TASTE Summit geeft hij zijn visie op bewerkt voedsel en vertelt hij over zijn strijd tegen de voedselindustrie, waar bewerkt voedsel de boventoon voert en waar essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen vaak missen.

Ook Frank Fol, ‘de groentekok’, komt een lezing geven. De Belgische kok en schrijver van verschillende kookboeken heeft bekendheid verworven als culinaire trendsetter waarbij hij mensen met smaak probeert te overtuigen van een gezonde levensstijl. In het verleden was hij onder andere begeleider van het Belgisch Olympisch Team in China en Londen, astronauten en kosmonauten en de zuidpoolreizigers Dixie Dansercour en Sam Delfour. Daarnaast heeft hij in samenwerking met GaultMillau Benelux is "De Groene Gault Millau - Benelux" samengesteld die voor het eerst uitkwam in 2013. Ook is hij verbonden aan verschillende stichtingen die zich actief inzetten voor Vital Food.

Daarnaast zullen onder andere Albert Kooy van ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ en Foodfirst Network een presentatie verzorgen. De komende maanden wordt het volledige sprekersprogramma bekend gemaakt.

Interesse in deelname aan TASTE Summit 2018? Koop via onderstaande knop uw ticket voor €195 euro exclusief btw. 

Taste Summit : Peter Klosse vertelt...

Taste Summit : Albert Kooy vertelt...

Programma Taste Summit

09:30 - 10:00   Aankomst & verzamelen
10:00 - 10:30   Opening door Peter Klosse
10:30 – 11:15   Professor Carlos Monteiro
11:15 – 11:30   Koffie pauze
11:30 – 12:00   Thimus Neuroscience & Consumer biometrics
12:00 – 12:30   Jan Dekker - Food first Network
12:30 – 13:30   Lunchpauze
13:30 – 14:00   Dhr. Mackus gedeputeerde Provincie Limburg
14:00 – 15:00   Chefs met een missie | presentatie & forum
15:00 – Eind     Slot statement door Peter Klosse | Tour door de BBB

Image

Line-up sprekers

Image

Prof. Carlos Augusto Monteiro
Tussen 1990 en 1992 werkte professor Carlos Augusto Monteiro in de WHO Nutrition Unit in Genève en was gasthoogleraar aan de universiteiten van Bonn en Genève. In de afgelopen 25 jaar heeft hij een zeer lange lijst met uitstekende prestaties verzameld. Zo heeft hij een groep wetenschappers begeleid waarmee hij de definitie Ultra-processed food creëerde, onder leiding van Prof. Monteiro is er een innovatieve voedingsgids gecreëerd die ze in 2014 uitbrachten in Brazilië, als oplossing voor de nationale voedingsrichtlijnen van de Braziliaanse overheid en in 2010 was hij de derde Braziliaan die de Abraham Horwitz-prijs voor wetenschappelijk leiderschap op het gebied van gezondheid in Amerika won. Hij is sinds 2007 lid van de Braziliaanse Academie van Wetenschappen.

Image

Frank Fol, We're Smart® World
Al meer dan 20 jaar is Frank Fol, "De Groentekok" (groenteschef), actief rond groente en fruit. Als een culinaire trendsetter weet hij als geen ander te overtuigen met smaak in een gezonde levensstijl. Hij is het creatieve smaakbrein achter de SMAAKBOM®, een gezonde snack, EXKI, de gezonde Fast-service restaurantketen, LEGUMAISE®, de gezonde groentesaus en het kleurrijke "Walking dinner" -concept FOLLADE®. Ondertussen krijgt zijn filosofie "DENK GROENTEN! DENK FRUIT!" meer en meer voet aan de grond in de Benelux en ver daarbuiten. Hij reisde de hele wereld rond om zijn filosofie te promoten.