Uitreiking MICHELIN-sterren keert in 2024 terug naar Maastricht

Maandag 7 oktober

MICHELIN zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden op 7 oktober in MECC Maastricht. Voorheen vond de ceremonie steevast plaats in het voorjaar, ditmaal wordt het evenement parallel aan de horecavakbeurs BBB Maastricht georganiseerd. Deze ontwikkeling biedt nieuwe kansen voor de kwalitatief sterke horecavakbeurs. In het contract dat 11 december 2023 ondertekend werd, is vastgelegd dat de Ceremonie voor de komende drie jaren in MECC Maastricht wordt gehouden. Na een evaluatie is er een optie voor nog drie bijkomende jaren.

Elk jaar onthult de MICHELIN Guide tijdens de Ceremonie de restaurants die één of meerdere MICHELIN Sterren ontvangen, evenals de winnaars van de nieuwe Groene MICHELIN Sterren en Bib Gourmands.

Tijdens het event worden ook de MICHELIN Awards uitgereikt. Daarmee worden professionals in de spotlights gezet die met hun talent en knowhow indruk hebben gemaakt op de inspectrices en inspecteurs van de MICHELIN Guide.

Culinaire hotspot

Maastricht is een culinaire hotspot van Nederland. Onder het rijke restaurantaanbod vinden fijnproevers er zowel restaurants met MICHELIN Sterren als sfeervolle eetcafés. Daarnaast is het geen toeval dat de bekendmaking van de MICHELIN Sterren tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht gebeurt.

Sinds 1955 komen duizenden horecaprofessionals jaarlijks samen op horecavakbeurs BBB Maastricht om zich te laten inspireren, te proeven en te netwerken. Onder het motto ‘More Horeca Success’ stimuleert de beurs betekenisvolle ontmoetingen tussen exposanten én bezoekers. De terugkeer van de MICHELIN biedt nieuwe kansen voor het verder uitbouwen van de kwalitatieve horecavakbeurs. De aankomende maanden wordt, gezamenlijk met MICHELIN, gewerkt aan een programma dat bijdraagt aan het succes voor zowel de exposant als bezoeker.

uitreiking michelin

v.l.n.r.:
Alex Verhoeve – Managing Director & Sales Director Benelux Michelin
Wim Hillenaar – burgemeester van Maastricht
Ward Vleugels – ondernemer
Rob van de Wiel – Managing Director MECC Maastricht

Veelgestelde vragen

Mag ik de term ‘MICHELIN ceremony’ gebruiken in mijn eigen communicatie?

De MICHELIN ceremony is een event georganiseerd bij MECC Maastricht, dat tevens tijdens de eerste beursdag van BBB Maastricht plaatsvindt. De term ‘MICHELIN ceremony’ mag je gebruiken ter referentie. Het mag niet het hoofdonderwerp zijn of misleidend gebruikt worden.

Mag ik het logo gebruiken van MICHELIN of het co-branded logo MICHELIN x Maastricht?

Nee, deze logo’s zijn auteursrechtelijk beschermd, dus je mag deze niet gebruiken.

Kan ik via BBB Maastricht kaarten kopen voor de MICHELIN Ceremony?

Nee, dit is enkel op uitnodiging van MICHELIN.

Kan ik kaarten kopen voor het MICHELIN Gala?

Neem bij interesse contact op met team BBB Maastricht via info@bbbmaastricht.nl. De kaartverkoop loopt via MICHELIN en daarom brengen wij je in contact met hen.

Folie Culinaire

De MICHELIN-uitreikingen sluiten naadloos aan bij het concept Folie Culinaire op BBB Maastricht. Dit onderdeel van de beurs is gericht op het hogere gastronomische segment. Alle chef-koks die aan het hoofd staan van de Nederlandse MICHELIN sterren worden uitgenodigd voor de Ceremonie, evenals journalisten en professionals uit de sector. Een bezoek aan horecavakbeurs, en daarmee dus ook Folie Culinaire, staat op het programma. Deze samenkomst van invloedrijke horecaprofessionals en toonaangevende exposanten maakt Folie Culinaire tot dé fine dining hotspot van Nederland.

MEER INFO OVER FOLIE CULINAIRE