Naast standhouders met indrukwekkende producten en diensten voor elk horecasegment, hebben we dit jaar wederom een inspirerend programma voor jullie samengesteld. Bekijk in onderstaand interactieve tool wat je per programma onderdeel kan verwachten. Stel jouw ideale dag op BBB Maastricht samen en exporteer jouw persoonlijk programma!
Maandag 9 oktober
KHN en Horeca Vlaanderen gaan met ondernemers uit Nederland en België in gesprek. Wat zijn de verschillen tussen deze twee landen? Waar kun jij van leren? Wat werkt er niet? Een inspirerende sessie over grenzeloos ondernemen.
Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.
Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.
Als horeca ondernemer wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Fiscale regelgeving zoals de WKR maar ook duurzame inzetbaarheid, RI&E verplichtingen en wet poortwachter maken het er niet gemakkelijker op. We nemen je mee in de kansen en bedreigingen van wet en regelgeving in 2024.
Wij van Brout zijn expert op het gebied van leiderschap. En we doen je een belofte; we helpen je horeca harten te winnen. Je leert welk gedrag in je organisatie leiderschap stimuleert, en wat dit oplevert. Tijdens deze workshop leer je hoe gedrag je organisatie bepaalt, en een enorme drijver is voor winst en groei. Met 5 acties, waarmee je direct een verschil maakt in je organisatie. Beloofd!
75% van de consumenten maakt op basis van foto’s op de website of Social Media de keuze om naar een restaurant te gaan of eten te bestellen. Dus tijd om hiermee aan de slag te gaan! Van exclusieve gerechten tot take away maaltijden, ontdek hoe je jouw culinaire creaties kunt laten schitteren. Na afloop ben jij op de hoogte van handige tips & tricks om je gerechten op een unieke en aantrekkelijke manier te presenteren op beeld.
Leer hoe je marketing kunt inzetten bij het aantrekken van talent, vooral in tijden van personeelstekort. Ontdek het belang van sterke employer branding, creatieve content en effectieve wervingskanalen om jouw organisatie te laten opvallen en de juiste mensen aan te trekken én te behouden. Leer hoe je in deze uitdagende arbeidsmarkt opvalt en de juiste mensen aantrekt en behoudt door middel van effectieve strategieën voor employer branding.
Bij Vytal zijn we er nog steeds van overtuigd dat herbruikbare verpakkingen de nieuwe standaard zullen worden en dat we op de goede weg zijn om de verandering te leiden. Duitsland speelt hier internationaal een leidende rol en de Benelux volgt nu. Vytal is ervan overtuigd dat alleen een digitaal systeem met individuele verpakkingen en de juiste prikkels voor retourzendingen op lange termijn schaalbaar is.
In deze presentatie vertellen wij in heldere stappen wat de SUP-regelgeving precies inhoud, wat de consequenties zijn voor horeca ondernemers en wat de mogelijke valkuilen zijn. Daarnaast presenteren verpakkingsmaterialen die buiten de SUP-regelgeving vallen. Op deze manier krijgt de horeca ondernemer een goed inzicht in de mogelijkheden die hij tot zijn beschikking heeft.
We maken zoveel mogelijk gebruik van schimmel resistente rassen. Zonder stikstof. Gewasbescherming alleen indien noodzakelijk. Mechanische onkruidbestrijding. Goed loofwand beheer om de druiven zo goed mogelijk te laten opdrogen. Het gras tussen de banen kort alles om schimmels tegen te gaan. De wijnen zullen begeleid worden met Livar Varken producten van Livar Limburgs Kloostervarken. Livar is meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. De puurheid van het leven met passie voor het vak. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren onze Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit. Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten ze van regionaal geteelde granen. Livarvarkens worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu en dát proef je! Wij bieden u met trots een echt stukje Limburgs kwaliteitsvlees zoals het bedoeld is.
Wijnimport Bart stelt u graag voor aan het Belgische wijnproducent Domein Hoenshof wat gelegen is in Borgloon (ten zuiden van Hasselt). Dit jonge wijndomein van Prof. Dr. Ghislain Houben plantte zijn eerste wijnranken in 2002. Samen met zijn zoon Jeroen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 30 verschillende druivenrassen waar zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen van worden geproduceerd, als ook veel gewerkt wordt met Hybriden rassen. Er worden ook unieke creaties van bv. zeer diverse assemblages op vaten van eikenhout, kersenhout, graniet en leem.
Wij zijn, Britt en Max Prop, van familiebrouwerij Prop's Brewery, en wij brouwen samen, broer en zus, kombucha. Onze brouwerij is gevestigd in het mooie Maastricht. Kombucha wordt door middel van fermentatie gebrouwen tot een natuurlijke (fris)drank. Het concept van Prop's Brewery is ontstaan vanuit het feit dat er weinig alternatieven bestaan voor de hedendaagse (fris)dranken, waar geen suikers, geur-, kleur-, en smaakstoffen aan worden toegevoegd. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen of extra suikers.
Anfors Imperial is een wijnimporteur met wijnen ‘klassiek Europese’ landen. Binnen onze zoektocht focussen wij op het vinden van karaktervolle wijnen van veelal kleinschalige familiebedrijven. House of Caviar & Fine Food produceert, importeert en distribueert kaviaar in het topsegment van delicatessen en fine food. Een assortiment dat zich steeds verder uitbreidt, maar waarin de exclusiviteit en absolute topkwaliteit van het luxe segment altijd gewaarborgd blijft.
Dame Jeanne zijn geweldige gastronomische bieren op basis van het Methode Traditionelle proces. Alle basisbieren van Damme Jeanne worden geproduceerd bij verschillende bierbrouwerijen. Eigenaar Patrick Theunissen legt in Brasschaat de laatste hand van het proces Methode Tradidonelle (bottelen, remueren, klaren en ontgisten). Van Tricht is al meerdere generaties de referentie voor ambachtelijke kazen, voornamelijk uit rauwe melk. Ze zijn kind aan huis bij meer dan 200 Michelinsterren maar ook bij andere restaurants die aandacht schenken aan lekkere artisanale producten.
TARTIVO is een nieuw bedrijf in de markt van truffel en truffelproducten. Ons verhaal is begonnen in september 2020. Na een jaar van intensieve voorbereiding, marktonderzoek, enz…zijn we van start gegaan om de markt te laten kennismaken met ons gamma van high-end truffelproducten. Wij zijn een stuk van de natuur, het land, de regen, de lucht, de zon, de wind. Wij zijn 100% truffel.
In 2009 nam Jarno samen met zijn partner Cindy Restaurant de Groene Lantaarn in Zuidwolde over. Na meer dan 10 succesvolle jaren kozen ze ervoor om met hun restaurant te verhuizen naar Staphorst. In deze prachtige omgeving bezorgt hij zijn gasten een ervaring als geen ander. Hierbij staat de kwaliteit van het product centraal, als het niet de absolute top betreft komt het niet op het menu, zo simpel is het.
The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zjn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Cédric Poncelet en Elien Verhulst zijn te gast in de Demokeuken van Culinaire Saisonnier. Zorg dat je erbij bent en laat je inspireren door deze grootheden van de Belgische gastronomie.
In de uitlopers van de Schotse Hooglanden aan de oevers van de rivier de Turret ligt de oudste nog werkende distilleerderij van Schotland. De Glenturret distilleerderij is al sinds 1763 operationeel en de thuisbasis van chef-kok Mark Donald. Mede het eerste restaurant in een distilleerdij met een Michelin-ster. De gerechten van chef-kok Mark Donald zijn speels. Toch is er balans, precisie en een aangeboren gevoel van plaats in hun uitvoering. Het onorthodoxe carrièrepad van chef-kok Mark Donald was noch traditioneel noch typisch, maar dat is zijn keuken ook niet.
Chef Herbert Robbrecht, staat al meer dan 40 jaar achter het fornuis, is klassiek geschoold en laat de kwaliteit van het product spreken. Geen keuze à la carte maar wel een mooi samengesteld menu op basis van seizoensproducten. Hij toont zijn kunnen van begin tot eind met perfecte kooktechnieken en kraak verse producten zonder gegoochel of te veel opsmuk.
Chef Timothy Tynes (1987) groeide op in de grote stad Amsterdam. Met deze kosmopolitische omgeving en door een vader die klassiek Frans geschoold is en daarnaast een passie had voor de Indonesische en Surinaamse keuken, is Tynes van kinds af aan ondergedompeld in ‘’alle smaken van de wereld’’.
Chef-kok Herman Cooijmans wil niet voorspelbaar zijn. In plaats daarvan gaat hij bij restaurant Eden voor onverwachte en spannende smaakcombinaties. Maar wel op een geraffineerde manier en met producten van de hoogste kwaliteit. Zijn doel is om te excelleren met nieuwe smaakcombinaties en gerechten die toonaangevend zijn op het gebied van culinaire trends. In restaurant Eden draait het om onverwachte smaakcombinaties
Jeroen Raes, kok en brillenfanaat, combineert in het hart van Maastricht zijn Zeeuwse roots met de smaak van de Limburgse hoofdstad. Unieke, speelse en verfrissende smaakcombinaties. In de zomer vooral licht en zilt, in de winter warm en kruidig. Geserveerd op een van de meest romantische plekjes van de stad: het intieme Op de Thermen.
Minstens drie keer per week verruilt chef-kok Guido le Bron de Vexela zijn keuken op Château St. Gerlach voor het WIJland, de moestuin van het chateau. De groenten en kruiden die hier groeien en bloeien, vormen de basis van alle gerechten die hier op tafel verschijnen. Zo puur mogelijk, maar wel verfijnd, geserveerd in een ongedwongen en eigentijds kader.
Met deze wedstijd voor jong horecatalent, zowel in de keuken als de bediening, blaast Chapeau, nieuw leven in de belangstelling voor de horeca. De uitreikingen van deze awards vinden plaats tijdens het Limburgs Culinair Gala.
Tijdens deze wedstrijd maken de deelnemers een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoensgebonden producten die Euro-Toques waardig zijn. Alle gerechten worden ter plekke klaargemaakt en de chef brengt zijn maître om de jury en het publiek te vertellen over de samenstelling van het gerecht en de pairing met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De prijsuitreiking vind plaats om 17.30u in de BBB Battle area.
Leer hier de basisbeginselen van bier proeven, in theorie en praktijk.
Gezelligheid en ook het vieren van vakmanschap in een ontspannen sfeer. Een deskundige jury zal de tapkunsten beoordelen. Publiek kan meegenieten van alles wat gepresteerd wordt, aanmoedigingen zijn gewenst!
De basisbeginselen van bier en spijs, proef heerlijk mee tijdens deze masterclass
Test je kennis met deze blindproeverij en leer meer als de bieren daarna uitgebreid worden besproken.
-
KHN & Horeca Vlaanderen over Grenzeloos OndernemenGrenzeloos Ondernemen: Wat is het verschil tussen Nederland en België?11:15 - 12:00
-
360º marketing in combinatie met de customer journeyHoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?12:15 - 12:45
-
360º marketing in combinatie met de customer journeyHoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?12:15 - 12:45
-
Loonupdate horeca anno 2024!Verlonen in de horeca, wij bespreken de kansen en bedreigingen13:00 - 13:30
-
Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen?Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen?13:45 - 14:30
-
Foodfotografie – De mooiste gerechten die je echt niet wilt etenOntdek hoe je jouw culinaire creaties kunt laten schitteren.14:45 - 15:05
-
Hoe zet ik marketing in om nieuw personeel te werven?Een lezing over employer branding.15:10 - 15:30
-
Vytal, het wereldwijd toonaangevende digitale en statiegeldvrije hergebruiksysteem.Hergebruiksystemen moeten digitaal en zonder statiegeld worden om wereldwijd te kunnen worden opgeschaald.15:45 - 16:15
-
SUP regelgeving en hoe nu verder?Uitleg over SUP-regelgeving en éénmalige verpakkingen die wel mogen16:30 - 17:00
-
Wijngaard De Deelgaarderberg & Livar KloostervarkenWij zijn Wijngaard de Deelgaarderberg en wij telen onze druiven op duurzame wijze.12:00 - 12:45
-
Hybride rassen en de kunst van het blenden ervanProeverij gegeven door wijnmaker Jeroen Hoube en wijnimporteur J. Bart.13:00 - 13:45
-
Prop's Brewery kombuchaDeze proeverij begint bij de basis van een Kombucha tot aan de toepassing in een mocktail.14:00 - 14:45
-
Wijn en caviaar - Anfors Imperial & House of CaviarSamen met House of Caviar worden worden verschillende soorten caviaar gepaird met wijnen van Anfors Imperial15:00 - 15:45
-
Degustatiebieren gepaird met kaasTijdens deze proeverij worden de degustatiebieren van Dame Jeanne gepaird met kazen van Kaasaffineurs van Tricht16:00 - 16:45
-
Tartivo | Truffel proeverij17:00 - 17:45
-
Jarno Eggen - De Groene LantaarnAls het niet de absolute top betreft komt het niet op het menu12:00 - 13:00
-
Mastercooks of Belgium | Cédric Poncelet & Elien VerhulstThe Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed.13:00 - 14:00
-
Mark Donald - the Glenturret Lalique RestaurantEen restaurant in de oudste nog werkende distilleerdij van Schotland14:00 - 15:00
-
Herbert RobbrechtChef Herbert Robbrecht staat al meer dan 40 jaar achter het fornuis.15:00 - 16:00
-
Timothy Tynes - Atelier MapleIn zijn atelier probeert Tynes unieke gerechten te creëren16:00 - 17:00
-
Herman Cooijmans - EdenIn restaurant Eden draait het om onverwachte en spannende smaakcombinaties17:00 - 18:00
Dinsdag 10 oktober
Dagelijks horen we ontheilspellende berichten in de media over cybersecurity aanvallen en zien we termen voorbijkomen als ransomware, malware en phising. Zo worden Instagram accounts gehacked of websites uit de lucht gehaald. Hoe zit dit nu allemaal en hoe kunnen we ons beschermen als ondernemer? Cybersecurity webinar: 1. Wat zijn momenteel de gevaren voor ondernemers? 2. Wat is CEO fraude, ransomware en phising? 3. Hoe ziet dit er nu in de praktijk uit en hoe leiden ze je om de tuin? 4. Hoe kunnen we onszelf beter gaan beschermen?
In deze lezing leer je hoe je de online vindbaarheid van jouw horecazaak kunt verbeteren. Ontdek essentiële aspecten zoals SEO, SEA, Google Mijn Bedrijf en nog veel meer. Leer hoe je jouw restaurant of café beter zichtbaar maakt voor potentiële klanten, in én buiten Nederland, en meer gasten aantrekt via digitale kanalen.
Als horeca ondernemer wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Fiscale regelgeving zoals de WKR maar ook duurzame inzetbaarheid, RI&E verplichtingen en wet poortwachter maken het er niet gemakkelijker op. We nemen je mee in de kansen en bedreigingen van wet en regelgeving in 2024.
Wij van Brout zijn expert op het gebied van leiderschap. En we doen je een belofte; we helpen je horeca harten te winnen. Je leert welk gedrag in je organisatie leiderschap stimuleert, en wat dit oplevert. Tijdens deze workshop leer je hoe gedrag je organisatie bepaalt, en een enorme drijver is voor winst en groei. Met 5 acties, waarmee je direct een verschil maakt in je organisatie. Beloofd!
De lezing geeft praktische tips om je te onderscheiden op social media, met de focus op authenticiteit, creatieve content, interactie met je doelgroep en het vertellen van boeiende verhalen. Bovendien praten we je bij over de effectieve methoden om je gastennetwerk op social media uit te breiden en te versterken, zodat je jouw bereik en invloed kunt vergroten.
Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.
Bij Vytal zijn we er nog steeds van overtuigd dat herbruikbare verpakkingen de nieuwe standaard zullen worden en dat we op de goede weg zijn om de verandering te leiden. Duitsland speelt hier internationaal een leidende rol en de Benelux volgt nu. Vytal is ervan overtuigd dat alleen een digitaal systeem met individuele verpakkingen en de juiste prikkels voor retourzendingen op lange termijn schaalbaar is.
In deze presentatie vertellen wij in heldere stappen wat de SUP-regelgeving precies inhoud, wat de consequenties zijn voor horeca ondernemers en wat de mogelijke valkuilen zijn. Daarnaast presenteren verpakkingsmaterialen die buiten de SUP-regelgeving vallen. Op deze manier krijgt de horeca ondernemer een goed inzicht in de mogelijkheden die hij tot zijn beschikking heeft.
Wil jij je gasten een ultieme beleving bieden, dan kies je voor de Thee van Betjeman & Barton. We bieden je 170 soorten losse thee, zakjes in de kwaliteit van de losse thee, bewaardozen, blikken, theekaarten en zo nodig training op locatie. Kaasfort Amsterdam Importeert en affineert plateaukazen, speciaal voor horeca. De dikke muren en de constante temperaturen van het fort maken het tot een perfecte rijpings- en opslaglocatie van de ruim 300 kazen uit zijn assortiment.
Tijdens Folie Culinair zal er een proeverij gegeven worden met mousserende wijnen van het wijnhuis Gusbourne. De wijngaarden van Gusbourne liggen in Appledore, Kent en in de buurt van Goodwood in West-Sussex. Het zuiden van Engeland. Deze streek heeft klimatologisch veel gelijkenissen met Champagne. Niet gek dus dat het merendeel van de productie hier uit mousserende wijnen bestaat. Deze wijnen worden gecombineerd met kazen van Het Kaasatelier ‘kaasaffieneurs met een missie’ Bij Het Kaasatelier kunnen Joost en Lotte al hun kennis, passie en ervaring kwijt in het inkopen, affineren en leveren van kaas aan de horeca. Door hun passie en ervaring kunnen zij ook meedenken over het juiste kaasassortiment, kaas-drank-combinaties en het verwerken van kazen in gerechten. Ook over het verpakken, bewaren en snijden van de verschillende kazen geven zij goed en duidelijk advies. Joost en Lotte nemen je graag mee in de immer veranderende wereld van kaas.
De stempel van de Vinetiq wijnen is cool climate. Op zoek naar het ongewone en de essentie van wijn kiezen we resoluut voor domeinen op uitzonderlijke locaties en uitdagingen die net iets meer vragen van druif en wijnmaker. Waarom? Uitzonderlijke omstandigheden geven delicate wijnen met persoonlijkheid, balans, rijke aroma’s, verfijnd en geraffineerd karakter en lichter in alcohol.
De in prive-bezit zijnde brouwerij is omringd met het prachtige en historische landschap van de Achterhoek. We zijn een trots en betrokken lid van de lokale gemeenschap. Hoofdbrouwer en oprichter Steve Gammage leidt een getalenteerd brouwteam dat recepten ontwikkelt om bieren van hoge kwaliteit te produceren. Dit doen we door alleen te werken met de beste ingrediënten. Het team streeft ernaar om bieren te brouwen met unieke smaken Het delen van deze passie met anderen is ons doel.
De ambachtelijke grappa’s en likeuren van Berta kennen een lange historie in de heuvels van Nizza - Piëmonte. In de jaren dertig opende Michele Berta een kleine apotheek in Milaan. De ondernemende broers gingen al snel samenwerken: wijnen per fles en glas én elixers als grappa vlogen over de toonbank van de Milanese winkel. Tot op de dag van vandaag zetten Paolo en zijn zonen met toewijding de traditie van innovatie en kwaliteit voort, en dat proef je!
Visgroothandel Fish XL is gevestigd in Yerseke, gelegen aan de Oosterschelde en bekend om de Zeeuwse mossel- en oestercultuur. Onze groothandel met garantie in verse vis, schaal- en schelpdieren richt zich op horeca- en grootverbruik. 15 jaar geleden zijn wij, Barry en Annet gestart met het bedrijf dat inmiddels zo’n 50 werknemers telt. Fish XL zal enkele van hun producten presenteren i.s.m. Italiaanse wijnen van Tutto Vino. Angelo Albano selecteerd hierbij wijnen van kleine producenten.
The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zjn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Ilse van Keer en Patrick de Gendt zijn te gast in de Demokeuken van Culinaire Saisonnier. Zorg dat je erbij bent en laat je inspireren door deze grootheden van de Belgische gastronomie.
In het afgelopen jaar heeft We're Smart World honderden restaurants wereldwijd bezocht. Het team beoordeelt de restaurants op de vraag of hun menu voor minstens twee derde uit groenten en fruit bestaat, maar ook op criteria gebaseerd op hun culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en sociale impact. De beste plantaardige restaurants krijgen een cijfer van 1 tot 5 Radijsjes in de We're Smart Green Guide. Met voorzitter van de We're Smart Green Guide Frank Fol, Xavier Pellicer en Ricky Saward
De in Florence geboren chef-kok Simone Caponnetto is Chef bij Locale Firenze. Hoewel hij tijdens zijn carrièrepad verschillende keukens van enkele gastronomische grootheden heeft gezien, is zijn eten diep geworteld in de smaken en producten van Toscane. Zijn ingrediënten zijn, waar mogelijk, niet alleen Italiaans maar puur Toscaans.
In het afgelopen jaar heeft We're Smart World honderden restaurants wereldwijd bezocht. Het team beoordeelt de restaurants op de vraag of hun menu voor minstens twee derde uit groenten en fruit bestaat, maar ook op criteria gebaseerd op hun culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en sociale impact. De beste plantaardige restaurants krijgen een cijfer van 1 tot 5 Radijsjes in de We're Smart Green Guide. Met voorzitter van de We're Smart Green Guide Frank Fol, Xavier Pellicer en Ricky Saward
De continue zoektocht naar de beste ingrediënten die er maar te vinden zijn, is de basis van alle gerechten die Tielman creëert: hier worden louter de aller beste producten, liefst uit de regio of ten minste uit Nederland gebruikt. Puur en eerlijk, met respect voor ieder stukje. Van kop tot staart.
Jermain de Rozario is een selfmade man die in zijn sterrenkeuken in Helmond op creatieve wijze de grondslagen van de Franse keuken combineert met zijn Indonesische roots. De Rozario’s uitvoering van kruidige rendang in combinatie met mangoijs is een vaste waarde op het menu. Zijn signatuur zien we niet alleen terug op het bord, maar in de complete, kleurrijke entourage.
Tijdens deze finale strijden de uitgekozen finalisten voor de titel Best Burger Benelux 2023 in de categorieën 'meat based' en 'veggie based'. De prijsuitreiking vindt plaats om 17.30u in de BBB Battle area.
Leer hier de basisbeginselen van bier proeven, in theorie en praktijk.
De basisbeginselen van bier en spijs, proef heerlijk mee tijdens deze masterclass.
Test je kennis met deze blindproeverij en leer meer als de bieren daarna uitgebreid worden besproken.
-
Cybersecurity webinarHoe zit het nu allemaal met cybersecurity en hoe beschermen we ons als ondernemer?11:15 - 12:00
-
HELP! Ik ben online niet vindbaarVerbeter de online vindbaarheid van jouw horecazaak.12:15 - 12:45
-
Loonupdate horeca anno 2024!Verlonen in de horeca, wij bespreken de kansen en bedreigingen13:00 - 13:30
-
Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen?Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen?13:45 - 14:30
-
Schitteren op Social Media?Tips om je te onderscheiden op social media.14:45 - 15:05
-
360º marketing in combinatie met de customer journeyHoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?15:10 - 15:30
-
Vytal, het wereldwijd toonaangevende digitale en statiegeldvrije hergebruiksysteem.Hergebruiksystemen moeten digitaal en zonder statiegeld worden om wereldwijd te kunnen worden opgeschaald.15:45 - 16:15
-
SUP regelgeving en hoe nu verder?Uitleg over SUP-regelgeving en éénmalige verpakkingen die wel mogen16:30 - 17:00
-
Thee & kaas pairingMet de Thee van Betjeman & Barton verras je iedere gast!12:00 - 12:45
-
Vinites & Het Kaasatelier | Gusbourne Sparkling wines kaas pairingJoost en Lotte nemen je graag mee in de immer veranderende wereld van kaas.13:00 - 13:45
-
Gastronomische cool climat wijnen’De stempel van de Vinetiq wijnen is cool climate14:00 - 14:45
-
Bronckhorster Brewery & Koppert CressBronckhorster Brewing Company is een brouwerij, waar op ambachtelijke wijze zowel klassieke bierstijlen als innovatieve bieren gebrouwen worden.15:00 - 15:45
-
Van Grappa tot likeur’Anfors Imperial verzorgt exclusief de distributie van de producten van Distillerie Berta16:00 - 16:45
-
Tutto Vino & Fish XL | Wijn & spijs17:00 - 17:45
-
Takis Panegakis - Elea12:00 - 13:00
-
Mastercooks of Belgium | Ilse van Keer, Patrick de Gendt & Timon MichielsThe Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed.13:00 - 14:00
-
We're Smart Green Guide | Frank Fol, Xavier Pellicer en Ricky SawardOnder begeleiding van The Vegetables Chef, Frank Fol14:00 - 15:00
-
Simone Caponnetto - Locale FirenzeDe ingrediënten van Simon zijn niet alleen Italiaans maar puur Toscaans.15:00 - 16:00
-
We're Smart Green Guide | Frank Fol & Javier Pellicer16:00 - 17:00
-
Alex Nietosvuori17:00 - 18:00
Woensdag 11 oktober
In deze presentatie vertellen wij in heldere stappen wat de SUP-regelgeving precies inhoud, wat de consequenties zijn voor horeca ondernemers en wat de mogelijke valkuilen zijn. Daarnaast presenteren verpakkingsmaterialen die buiten de SUP-regelgeving vallen. Op deze manier krijgt de horeca ondernemer een goed inzicht in de mogelijkheden die hij tot zijn beschikking heeft.
Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.
Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.
Als horeca ondernemer wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Fiscale regelgeving zoals de WKR maar ook duurzame inzetbaarheid, RI&E verplichtingen en wet poortwachter maken het er niet gemakkelijker op. We nemen je mee in de kansen en bedreigingen van wet en regelgeving in 2024.
Wij van Brout zijn expert op het gebied van leiderschap. En we doen je een belofte; we helpen je horeca harten te winnen. Je leert welk gedrag in je organisatie leiderschap stimuleert, en wat dit oplevert. Tijdens deze workshop leer je hoe gedrag je organisatie bepaalt, en een enorme drijver is voor winst en groei. Met 5 acties, waarmee je direct een verschil maakt in je organisatie. Beloofd!
Jouw zaak naar een hoger niveau tillen en toeristen bereiken met rake reviews? Het kan! Ontdek de kracht van reviews tijdens deze lezing. Leer hoe ze vertrouwen opbouwen, je reputatie versterken en de verkoop stimuleren. Ontdek hoe je het beste kunt omgaan met een negatieve recensie, welke platformen er zijn om recensies achter te laten en waar je je het beste op kunt focussen.
Nieuwe trends en ontwikkelingen, de wereld van social media staat nooit stil en gaat 24/7 door. Best een opgave om steeds overal op in te spelen. Maar geen zorgen! Influencers nemen dit graag van jou over. Ontdek de kracht van influencermarketing. Leer hoe je de juiste influencers kunt vinden, met een klein budget succesvolle samenwerkingen opzet en je merk een boost kunt geven. Vergroot je bereik, trek nieuwe doelgroepen aan en versterk je positie in de markt.
At Vytal, we remain convinced that reusable packaging will become the new standard and that we are on the right track to lead the change. Germany is playing a pioneering role here internationally and the Benelux are now following. Vytal is convinced that only a digital system with individualized containers and the right incentives for returns can be scaled in the long term.
Bij Vytal zijn we er nog steeds van overtuigd dat herbruikbare verpakkingen de nieuwe standaard zullen worden en dat we op de goede weg zijn om de verandering te leiden. Duitsland speelt hier internationaal een leidende rol en de Benelux volgt nu. Vytal is ervan overtuigd dat alleen een digitaal systeem met individuele verpakkingen en de juiste prikkels voor retourzendingen op lange termijn schaalbaar is.
Tijdens de folie culinair zal ILLIMANI een koffieproeverij organiseren met als doel kennis en ervaring van koffie te vergroten. In het kort wordt het een en ander verteld over oorsprong, geografie en productie van koffie. Tijdens het proeven worden aspecten als geur, aroma, body, aciditeit en balans behandeld om zodoende het inzicht in de koffiesmaak te vergroten.
Anfors Imperial is een wijnimporteur met wijnen ‘klassiek Europese’ landen. Binnen onze zoektocht focussen wij op het vinden van karaktervolle wijnen van veelal kleinschalige familiebedrijven. In bekende en minder bekende appellaties en van bekende en minder bekende druiven. Kaasfort Amsterdam Importeert en affineert plateaukazen, speciaal voor horeca. De dikke muren en de constante temperaturen van het fort maken het tot een perfecte rijpings- en opslaglocatie van de ruim 300 kazen uit zijn assortiment.
Tijdens deze proeverij zal De Goede & De Stoute een bierproeverij verzorgen met meerdere jaargangen van hetzelfde bier. Hierbij worden pairings gemaakt met specialiteiten van Hams Only en kazen van Het Kaasatelier.
Naast de wedstrijden in de BBB Battle Area vindt er dit jaar voor het eerst één van de wedstrijden plaats op Folie Culinaire. Op woensdag 11 oktober organiseert BBB Maastricht in samenwerking met Euro-Toques Nederland de Palux innovation battle. De prijsuitreiking vindt plaats om 14.45u in de Culinaire Saisonnier demokeuken.
Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator. Als eerste mogen Björn de Waal en Jan Peree hun culinaire kunsten vertonen.
Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator. Van 13u tot 14u staan Niek Bezuien en Salvatore Randazzo voor jullie klaar in de keuken.
Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator. Als laatste zijn Torben Wouterse & Wouter van Leeuwen aan de beurt.
The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zjn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Igor Snyders & Didier Verbelen zijn te gast in de Demokeuken van Culinaire Saisonnier. Zorg dat je erbij bent en laat je inspireren door deze grootheden van de Belgische gastronomie.
Concullega’s en beste vrienden, allebei spraak- en smaakmakend op een heel eigen manier. Waar Robin van de Bunt van De Leuf uitblinkt in diverse Aziatische kookstijlen, houdt Guido Braeken er een klassieke stijl met invloeden uit de hele wereld op na. Een keuze maken tussen de twee keukens blijft lastig, daarom geven de twee jonge chefs 11 oktober dan ook samen acte de présence.
Deze volledige fruit- and plant based wedstrijd is een samenwerking tussen BBB Maastricht, Culinaire Saisonnier en We’re Smart Green Guide. Tijdens de kookwedstrijd bereiden 6 teams van 2 personen een volledig fruit- and plant based voor- en hoofdgerecht. De jury bestaat uit Emile van der Staak, Frank Fol, Luc Kusters, Bethany Delong en Ricardo Eshuis. De prijsuitreiking vindt plaats om 14u in de BBB Battle area.
Leer hier de basisbeginselen van bier proeven, in theorie en praktijk.
De basisbeginselen van bier en spijs, proef heerlijk mee tijdens deze masterclass.
Test je kennis met deze blindproeverij en leer meer als de bieren daarna uitgebreid worden besproken.
-
SUP regelgeving en hoe nu verder?Uitleg over SUP-regelgeving en éénmalige verpakkingen die wel mogen11:15 - 12:00
-
360º marketing in combinatie met de customer journeyHoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?12:15 - 12:45
-
360º marketing in combinatie met de customer journeyHoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?12:15 - 12:45
-
Loonupdate horeca anno 2024!Verlonen in de horeca, wij bespreken de kansen en bedreigingen13:00 - 13:30
-
Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen?Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen?13:45 - 14:30
-
Rake reviews: een sleutel tot succesOntdek de kracht van online reviews.14:45 - 15:05
-
De smaakmakende kracht van influencers voor jouw horecazaakOntdek de kracht van influencermarketing!15:10 - 15:30
-
Vytal, the global leading digital and deposit-free reuse system.Reuse systems must be digital and deposit-free to scale globally.15:45 - 16:15
-
Vytal, het wereldwijd toonaangevende digitale en statiegeldvrije hergebruiksysteem.Hergebruiksystemen moeten digitaal en zonder statiegeld worden om wereldwijd te kunnen worden opgeschaald.15:45 - 16:15
-
Hoe proef je koffie?Een proeverij in het teken van aspecten als geur, smaak, aciditiet en balans.12:00 - 12:45
-
Anfors & Borgondisch Lifestyle | Kaasfort AmsterdamDe proeverij wordt gegeven met mousserende wijnen van het wijnhuis Gusbourne13:00 - 13:45
-
Vuurzee met Hams Only & Het Kaasatelier14:00 - 14:45
-
Palux Innovation Award11:00 - 15:00
-
ETN Palux Innovation Award | Bjorn de Waal & Jan PereeIn samenwerking met Eurotoques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier organiseert BBB Maastricht de Palux innovation battle.12:00 - 13:00
-
ETN Palux Innovation Award | Niek Bezuien & Salvatore RandazzoIn samenwerking met Eurotoques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier organiseert BBB Maastricht de Palux innovation battle.13:00 - 14:00
-
ETN Palux Innovation Award |Torben Wouterse & Wouter van LeeuwenIn samenwerking met Eurotoques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier organiseert BBB Maastricht de Palux innovation battle.14:00 - 15:00
-
Mastercooks of Belgium | Igor Snyders & Didier VerbelenThe Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed.15:00 - 17:00