https://www.youtube.com/watch?v=Zu8HOPg7xHs
Laat je inspireren door producten en diensten op het hoogste culinaire niveau. Bezoek kook- en productdemonstraties door (inter)nationale sterrenchefs. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht van (non-)food, wijn en overige producten en services uit het hogere segment. Een bezoek aan BBB Maastricht is niet compleet zonder bezoek aan Folie Culinaire, dit jaar is de oppervlakte namelijk groter dan ooit!
83
Exposanten
4000
Oppervlakte
86
Bezoekerswaardering
Demonstraties en proeven
Je smaakpapillen en creativiteit prikkelen doe je óók op Folie Culinaire. Bekijk hier het aanbod aan inspirerende presentaties, masterclasses, proeverijen en wedstrijden.
Op woensdag 9 oktober organiseert BBB Maastricht in samenwerking met Eurotoques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier de Palux innovation battle. Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h) eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator.
De deelnemers van 2025 worden nog bekend gemaakt.
Bekijk hieronder de deelnemers van 2024:
• Razvan Bloi – Euro-Toques Romania – Head Chef Sergiana, Rasnov
• Torben Bouterse – Euro-Toques Nederland – Chef-kok Restaurant 1397, Bergen op Zoom
• Pasquale Carfora – Euro-Toques Nederland – Patron Cuisinier Aroma Italian Fine Dining, Vaassen
• Kevin Lipp – Euro-Toques Deutschland
• Martijn Koeleman – Euro-Toques Nederland – Chef-kok Restaurant De Dyck Woubrugge
• Tommaso Mandorino – Euro-Toques Italia – Executive Chef-kok Locanda Sempione Milano
• Rares Moga – Euro-Toques Romania – Chef Joakim Magic Touch Sibiu Romania
• Curtis Mulpas – Euro-Toques Belgique – Directeur technique pour Art and Gastronomy
• Jos van der Noll – Euro-Toques Nederland – Chef de Cuisine Le Nord Restaurant Bilthoven