BESTBARISTABATTLE BENELUX 2021

We kunnen met zekerheid stellen dat koffie steeds belangrijker wordt in de horeca. Bijna iedereen drinkt het maar helaas laat de kwaliteit nog vaak te wensen over, dit is waar jij ons leidt naar een betere kwaliteit en meer beleving rondom het product koffie.

Ben jij de Beste (amateur of professioneel) Barista? Komen de gasten terug voor jouw koffie, espresso of milk-based coffee? Dan wij willen jou!

Jouw verhaal, jouw kwaliteit en jouw persoonlijkheid. Die willen we zien, voelen  en uiteraard proeven. Deze contest is ontworpen voor amateur Barista’s tot professioneel Barista’s. Iedereen kan meedoen, mits je de basisvaardigheden bezit zoals zelf je molens afstellen en handmatig kunt opschuimen.

Schrijf je in voor de BATTLE OF THE BEST BARISTA  2021 en doe een gepassioneerde worp naar eeuwige roem in de Quest naar betere koffie voor iedereen! 

De vaardigheden van de deelnemers worden sterk op de proef gesteld met in de finale een final judgement door de driekoppige jury. Hoe bereik je deze finale?
De eerste ronde is een online selectie op basis van jouw inschrijfformulier en vaardigheden. Hierin kun jij laten zien waarom jij de titel "Best Barista Benelux 2021" zou mogen dragen. Bij de voorselectie worden 12 deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de tweede ronde en direct ook de halve finale. In de halve finale moet je in totaal vier drankjes bereiden. Dit zijn twee espresso's en twee identieke cappucino's. Dit dien je binnen 6 minuten te realiseren. 
In de finale mogen vijf deelnemers strijden om de titel. Hier maak jij jouw signature beverage en vier espresso's. In totaal krijg je 8 minuten om dit te maken en te presenteren. 

De winnaar van The Battle of the Best Barista Benelux 2021 wint een Sage koffiemachine naar keuze. 

The Battle of the Best Barista Benelux 2021 is een samenwerking met Fender Coffee.  

SCHRIJF JE NU IN!

Juryleden

Niels te Vaanhold
Niels te Vaanhold
Pasquinel Kolk
Pasquinel Kolk
Bunmi Okolosi
Bunmi Okolosi