Skip to main content

Let op: de minimale leeftijd is 18 jaar. Er is een actieve ID controle bij de ingang.

TASTING EXPERIENCE

Je smaakpapillen prikkelen doe je dit jaar tijdens de Tasting Experience sessies op Folie Culinaire. De host van dit jaar, zal net zoals vorig jaar Guillaume Coret zijn.

Vorig jaar presenteerde Guillaume Coret van Fijn-Proeverij diverse producten, afkomstig van standhouders uit het hogere segment.

Guillaume Coret is sommelier, docent aan de Academie voor Gastronomie en oprichter van Fijn-Proeverij: “Ik werk als sommelier graag met meer producten dan enkel wijn. Wijn is de rode draad geweest om ooit het sommeliersvak te gaan beoefenen, maar ik kwam er al snel achter dat er verschillende typen gasten zijn die soms eens iets anders willen drinken, smaak is dan de positieve verbindende factor in eigenlijk alle typen dranken. Ik ben dan ook van mening dat er vandaag de dag veel meer ruimte is voor de gastheren en vrouwen om hiermee te werken. De gast staat er voor open en voor ons maakt het het vak juist erg uitdagend. Er worden heel veel mooie hoogwaardige kwaliteit producten gemaakt, goede initiatieven ontwikkeld en er onstaan mooie samenwerkingen. Denk aan de Nederlandse & Belgische wijnen, wauw daar gebeurt echt iets serieus. De Speciaal bieren en Jenevers in Nederland en België is iets om trots op te zijn, ook op het cocktail vlak (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) zie ik de kwaliteit erg snel groeien.”

Aan enthousiasme zal het niet liggen bij Guillaume. Hij zal dan ook met veel plezier de proeverijen voor jullie samenstellen, voorbereiden en hosten. Drie dagen lang, iedere dag maximaal 5 sessies en slechts plek voor 20 gasten per sessie. Het volledige programma wordt begin september bekend gemaakt.

Maandag 7 oktober

11:00 – 11:45

Montivino

Wijnproeverij DOC/DOCG Lazio

Montivino importeert sinds 5 jaar wijn uit het hart van Italië, met focus op biologische wijnmakers uit Lazio en andere regio’s, die zich onderscheiden op de Nederlandse markt.

12:00 – 12:45

Vinites

Wijnproeverij Palacios Remondo Priorat

Vinites, opgericht in 1979, is een familiebedrijf dat vanuit Haarlem met een gepassioneerd team de Nederlandse markt voorziet van een breed assortiment wijnen.

13:00 – 13:45

Segreto & Di Roberto

Proeverij 3 jaargangen Segreto & 3 soorten Prosciutto

Segreto maakt exclusieve Toscaanse wijn, terwijl Di Roberto ambachtelijke prosciutto uit Italië en Spanje levert, beiden geliefd bij topgastronomie.

14:00 – 14:45

Anfors Imperial & Het Kaasatelier

Bijzondere wijnen & Bijzondere kazen

Anfors Imperial importeert Europese wijnen van familiebedrijven en werkt samen met Het Kaasatelier, dat gespecialiseerd is in kaasadvies en combinaties voor de horeca.

15:00 – 15:45

Pitch Pr Sherry & Kaasaffineurs van Tricht

Proeverij Sherry en kaas

Sherry wijnen worden gepaird met ambachtelijke kazen van Van Tricht tijdens een proeverij die hun veelzijdigheid en kwaliteit benadrukt.

16:00 – 16:45

Bleeker Wijnimport & Fredimare

Georgische wijnen en Belfegó blauwvin tonijn

Wijnimport Bleeker biedt een uitgebreide selectie Georgische wijnen aan, vergezeld door de hoogwaardige Balfegó blauwvintonijn van Fredimare.

17:00 – 17:45

De Goede en de Stoute & Het Kaasfort 

Vuurzee bier & kaas

Vuurzee, een brut bier met pinot noir druiven, wordt gepaird met kazen van Kaasfort Amsterdam, dat gespecialiseerd is in de rijping van plateaukazen.

Dinsdag 8 oktober

12:00 – 12:45

Yama Food’ Sake & spijs

Sake in de moderne keuken met Aziatische invloeden

Yama Food levert sinds meer dan 50 jaar authentieke Japanse ingrediënten aan de horeca, met een focus op traditie, ‘Shun’-kwaliteit en deskundig advies.

13:00 – 13:45

Kammeraod Brouwers & Koppert Kress

Bier & Gastronomie

Kammeraod brouwers presenteren tijdens Folie Culinair hun nieuwste gastronomische speciaalbieren en ciders, ontworpen voor verfijnde gerechten.

14:00 – 14:45

Goessens & Anglo Dutch Meats

Charles Smith Wines & Bresola A5+ Wagyu

Goessens Professionals in Wine biedt een breed assortiment wijnen, terwijl Charles Smith’s wijnen en Bresola Wagyu A5+ van Anglo Dutch Meats worden gepresenteerd tijdens een proeverij.

15:00 – 15:45

VINVIN & House of Caviar

Wijn & Caviar combinaties 

VINVIN Wines biedt premium wijnen die worden gepaird met exclusieve kaviaar van House of Caviar & Fine Food tijdens een proeverij, waarbij beide bekend staan om hun topkwaliteit.

16:00 – 16:45

Vinetiq/Domein Holset & Royal Belgian Caviar

Domein Holset Mousserend & Caviar

Tijdens de proeverij worden de delicate wijnen van Domein Holset, een mousserende kwaliteitswijn uit Zuid-Limburg, gepaird met 100% Belgische, natuurlijk geproduceerde kaviaar van Royal Belgian Caviar.

17:00 – 17:45

Pitch Pr & Di Roberto

Sherry proeverij & Jamón de Cebo

De proeverij van Sherry wijnen, gepresenteerd door Guillaume Coret, wordt gecombineerd met verschillende rijpingsfasen van ambachtelijke Jamón di Cebo hammen van Di Roberto.

Woensdag 9 oktober

12:00 – 12:45

G.Thiessen wijnkopers & Di Roberto

Proeverij Tacchino Piëmonte & 3 soorten Prosciutto

Thiessen Wijnkoopers, een historische wijnhandel en evenementenlocatie in Maastricht, deelt de passie voor wijn met Wijnhuis Tacchino, een familiebedrijf in de Piëmonte-regio met 25 hectare wijngaarden.

13:00 – 13:45

Fourcroy & Anglo Dutch Meats

Proeverij Tenuta Luce Montalcino Toscane & Bresola A5+ Wagyu

Fourcroy Nederland biedt een dynamisch aanbod van wijnen, waaronder die van Tenute Luci, en presenteert deze samen met Bresola Wagyu A5+ van Anglo Dutch Meats.

14:00 – 14:45

BOB Provence & Valtènesi Rosé Wijnen

Veel meer dan een kleur

Tijdens onze masterclass, onderdeel van de EU-campagne “Veel meer dan een kleur,” ontdek je premium BOB-roséwijnen uit Côtes de Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence, Coteaux Varois en Valtènesi.

15:00 – 15:45

Pitch Pr

Sherry proeverij

Sherry wijnen, bekend om hun veelzijdigheid en gastronomische toepassingen, worden gepresenteerd door Sherry Educator Guillaume Coret, die je meeneemt in de wereld van Fino, Oloroso en Pedro Ximenez.