Skip to main content

TASTING EXPERIENCE

Je smaakpapillen prikkelen doe je dit jaar tijdens de Tasting Experience sessies op Folie Culinaire. De host van dit jaar, zal net zoals vorig jaar Guillaume Coret zijn.

Vorig jaar presenteerde Guillaume Coret van Fijn-Proeverij diverse producten, afkomstig van standhouders uit het hogere segment.

Guillaume Coret is sommelier, docent aan de Academie voor Gastronomie en oprichter van Fijn-Proeverij: “Ik werk als sommelier graag met meer producten dan enkel wijn. Wijn is de rode draad geweest om ooit het sommeliersvak te gaan beoefenen, maar ik kwam er al snel achter dat er verschillende typen gasten zijn die soms eens iets anders willen drinken, smaak is dan de positieve verbindende factor in eigenlijk alle typen dranken. Ik ben dan ook van mening dat er vandaag de dag veel meer ruimte is voor de gastheren en vrouwen om hiermee te werken. De gast staat er voor open en voor ons maakt het het vak juist erg uitdagend. Er worden heel veel mooie hoogwaardige kwaliteit producten gemaakt, goede initiatieven ontwikkeld en er onstaan mooie samenwerkingen. Denk aan de Nederlandse & Belgische wijnen, wauw daar gebeurt echt iets serieus. De Speciaal bieren en Jenevers in Nederland en België is iets om trots op te zijn, ook op het cocktail vlak (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) zie ik de kwaliteit erg snel groeien.”

Aan enthousiasme zal het niet liggen bij Guillaume. Hij zal dan ook met veel plezier de proeverijen voor jullie samenstellen, voorbereiden en hosten. Drie dagen lang, iedere dag maximaal 5 sessies en slechts plek voor 20 gasten per sessie. Het volledige programma wordt begin september bekend gemaakt.