Skip to main content

Demokeuken
Culinaire Saisonnier

In de demokeuken van Culinaire Saisonnier worden ook dit jaar exclusieve plant based demo’s gegeven, waarbij de volledige focus gelegd wordt op duurzaam en plantaardig koken. Er staat veel te gebeuren in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. De aanwezige chefs zijn enthousiast om af te reizen naar Maastricht en kijken uit naar drie dynamische dagen.

Mastercooks of Belgium zal elk dag een Young Master en Mastercook afvaardigen naar BBB Maastricht. Uiteraard is er weer een intensieve samenwerking met We´re Smart van Groentechef Frank Fol. Samen met hem haalt Culinaire Saisonnier de wereldtop naar BBB Maastricht.

The Little Chartroom en Eleanore - Edinburgh

Roberta Hall Mc Carron

7 okt - 11:00u

Roberta Hall-McCarron opende The Little Chartroom in 2018 en Eleanore in 2021. Ze werkte bij Burj Al Arab en The Kitchin, en ontmoette haar man Shaun bij Castle Terrace. Ze won meerdere prijzen, waaronder Best Newcomer 2019 en YBF Best Chef 2018.
The Mediterranean Food Lab - Tel Aviv

Yaïr Youssef

7 okt - 12:00u

Het Mediterranean Food Lab (MFL) ontwikkelt natuurlijke en gefermenteerde smaken voor vlees- en plantaardig voedsel. Oprichter Yair sloot zijn restaurant 'Brut' om zich volledig op MFL te richten, samen met BZ Goldberg, die experimenteerde met innovatieve gefermenteerde granen.
Restaurant Herbert Robbrecht - Beveren

Herbert Robbrecht

7 okt - 17:00u

Chef Herbert Robbrecht, staat al meer dan 40 jaar achter het fornuis, is klassiek geschoold en laat de kwaliteit van het product spreken. Geen keuze à la carte maar wel een mooi samengesteld menu op basis van seizoensproducten. Hij toont zijn kunnen van begin tot eind met perfecte kooktechnieken en kraak verse producten zonder gegoochel of te veel opsmuk.
Restaurant Roemer - Utrecht

Glenn van Limbeek

7 okt - 13:00u

Chef Glenn integreert sinds twee jaar zijn Aziatische roots in de Franse keuken in restaurant Roemer. Glenn biedt een fine dining diner aan van 3 tot wel 7 gangen. Hij werkt met seizoensproducten, verspilt minimaal en betrekt zijn team bij elk gerecht. Het menu wisselt maandelijks en biedt ook veganistische opties.
Restaurant Hert* - Turnhout

Alex Verhoeven

7 okt - 13:00u

Op de 18e etage van de Turnovatoren in Turnhout runt chef Alex Verhoeven zijn vijfde project in de regio. Alex combineert moderne technieken met klassieke kooktradities en serveert menu's en à la carte gerechten, waarbij de focus ligt op topingrediënten en presentatie.
La Salita* - Valencia

Begoña Rodrigo

7 okt - 15:00u

Chef-kok Begoña Rodrigo opende in 2005 'La Salita' in Valencia, dat nu in een historisch paleis gevestigd is. Haar toewijding leverde haar een Michelinster olp. Bij La Salita proef je haar verfijnde, traditioneel geïnspireerde gerechten, wat haar een plek in de We're Smart 5 Radishes Chefs Club opleverde.
Restaurant BiBi

Chet Sharma

8 okt - 14:00u

Restaurant BiBi van Chet Sharma in Mayfair toont zijn culinaire expertise door lichte, elegante gerechten die verfijnde techniek en nostalgische smaken combineren die de diversiteit van India weerspiegelen. Chet Sharma heeft in totaal 16 stages gelopen, 4 diploma's en jaren ervaring als research & development chef.
Dinings SW3

Masaki Sugisaki

8 okt - 12:00u

Masaki Sugisaki, opgegroeid in Saitama, Japan, werkte in het restaurant van zijn familie. Hij ontwikkelde zijn kookstijl en meesterschap in sushi in Tokio. Na ervaring in Londense restaurants en Nobu Berkeley Street, opende hij Dinings SW3 in 2017, waar hij Japanse gerechten combineert met Europese invloeden en duurzaamheid centraal staat.

We’re Smart® met Frank Fol

Sanaburi - Nabari

Keiko Kuwakino

5 radishes
7 okt - 14:00u

Sanaburi biedt een unieke culinaire ervaring. Onder leiding van Yutaka Kitazaki en Keiko Kuwakino komen op een originele manier de beste biologische producten samen waaronder seizoensgebonden berggroenten en traditionele conserveringsmethoden. Sanaburi is uitgeroepen tot We're Smart® ontdekking van het jaar voor Japan. Keiko zal een 100% Pure plant showcooking doen in samenwerking met We're Smart Green Guide onder begeleiding van Frank Fol.
Restaurant Basiliek*

Yornie van Dijk

5 radishes
8 okt - 15:00u

Een ervaring bij restaurant Basiliek van Yornie van Dijk is onvergetelijk. Deze chef was de nieuwe grote groenteontdekking van 2023. Restaurant Basiliek, bekroond met een MICHELIN-ster is ook Discovery of the Year van 2023. Jonge chefs zoals van Dijk vormen de toekomst van de keuken! zal een 100% Pure plant showcooking doen in samenwerking met We're Smart Green Guide onder begeleiding van Frank Fol.
The Forest Side

Paul Leonard

5 radishes
8 okt - 16:00u

Chef Paul Leonard van restaurant The Forest Side is een geweldige ontdekking en sluit aan bij de Think Vegetables! Think Fruit! filosofie. Het menu, dat volledig plant-based kan zijn, en de nabijheid van natuur maken het bezoek absoluut de moeite waard. Genomineerd als ontdekking van het jaar 2023 voor het VK. zal een 100% Pure plant showcooking doen in samenwerking met We're Smart Green Guide onder begeleiding van Frank Fol.
VLASS - Middelkerke

Elien Verhulst

5 radishes
7 okt - 16:00

Elien van restaurant VLASS zal samen met Stéfaan Lauwereins een sessie in de demokeuken doen. Elien is winnares van de Pierre Wynants Trophee en bekroond tot Young Master van The Mastercooks of Belgium. Elien Verhulst & Stefaan Lauwereins zullen een 100% Pure plant showcooking doen in samenwerking met We're Smart Green Guide onder begeleiding van Frank Fol.
VLASS - Middelkerke

Stefaan Lauwereins

7 okt - 16:00u

Stéfaan, eigenaar van restaurant VLASS, zal samen met Elien Verhulst een sessie in de demokeuken doen. Stéfaan is bekroond tot Mastercook bij The Mastercooks of Belgium.