GREEN CHEF BATTLE

Na het succes van afgelopen editie vindt ook in 2022 de Green Chef Battle plaats, waarbij dit keer ook leerlingen van horeca opleidingen uit de hele Benelux mee doen.

 

Op woensdag 12 oktober strijden zij op de beursvloer van BBB Maastricht om de titel ‘Green Chef 2022’. Deze volledig fruit- and plant based wedstrijd is een samenwerking tussen BBB Maastricht, , Culinaire Saisonnier, het Gastronomisch Gilde en We’re Smart. Samen hebben zij de ambitie om de Green Chef uit te laten groeien tot een Benelux scholenwedstrijd voor leerlingen van alle horecavakscholen.

 

Tijdens de kookwedstrijd bereiden 6 teams van 2 personen een volledig fruit- and plant based voor- en hoofdgerecht. De juryleden beoordelen de kandidaten op basis van het beoordelingssysteem van de WorldChefs, de overkoepelende wereldorganisatie voor koksverenigingen.

 

Naast een kookwedstrijd is er ook een bedieningswedstrijd waarbij leerlingen worden uitgedaagd aan tafel een alcoholvrije cocktail (mocktail) te bereiden op basis van gefermenteerde groente-of fruitsappen en daarbij hun kijk op duurzaamheid te geven. De jury beoordeelt de deelenemers op basis van presentatie, motivatie en smaak.

DEELNEMERS WORDEN
BEOORDEELD DOOR EEN JURY BESTAANDE UIT  PROFESSIONALS EN CELEBRITY CHEFS

Leerlingen Horeca-opleidingen Benelux

Fruit- and plant based

Voor- en hoofdgerecht

Mocktail

BBB Maastricht 2022

Dit wil je toch niet missen?