Skip to main content

GREEN CHEF BATTLE

Na het succes van afgelopen editie vindt ook in 2022 de Green Chef Battle plaats, waarbij dit keer ook leerlingen van horeca opleidingen uit de hele Benelux mee doen.

Op woensdag 12 oktober strijden zij op de beursvloer van BBB Maastricht om de titel ‘Green Chef 2022’. Deze volledig fruit- and plant based wedstrijd is een samenwerking tussen BBB Maastricht, , Culinaire Saisonnier, het Gastronomisch Gilde en We’re Smart. Samen hebben zij de ambitie om de Green Chef uit te laten groeien tot een Benelux scholenwedstrijd voor leerlingen van alle horecavakscholen.

Tijdens de kookwedstrijd bereiden 6 teams van 2 personen een volledig fruit- and plant based voor- en hoofdgerecht. De juryleden beoordelen de kandidaten op basis van het beoordelingssysteem van de WorldChefs, de overkoepelende wereldorganisatie voor koksverenigingen. De jury bestaat uit Emile Van der Staak, Frank Fol, Luc Kusters, Bethany DeLong en Ricardo Eshuis.

Naast een kookwedstrijd is er ook een bedieningswedstrijd waarbij leerlingen worden uitgedaagd aan tafel een alcoholvrije cocktail (mocktail) te bereiden op basis van gefermenteerde groente-of fruitsappen en daarbij hun kijk op duurzaamheid te geven. De jury beoordeelt de deelnemers op basis van presentatie, motivatie en smaak.

Hoe schrijf jij je school in? Neem een filmpje op waarin je de volgende 5 vragen beantwoordt:

  1. Waarom willen wij onze school vertegenwoordigen tijdens deze wedstrijd?
  2. Hoe past Plant-based in onze gastronomie en hoe wordt dit thema op school behandelt?
  3. Wat gaan we presenteren tijdens de wedstrijd?
  4. Hoe onderscheiden wij ons?
  5. Wat doen wij met plant-based richting in de toekomst

Stuur dit filmpje naar 0032 821551 of edwin@saisonnier.net en vergeet niet jullie namen en de naam van jullie school te vermelden.

Programmering voor 12 oktober 2022

10:00

Presentatie cocktail (bediening)

11:00

Algemene gastvrijheid kennis test (bediening)

12:00

Start eerste gerecht (keuken)

12:30

Serveren tweede gerecht (keuken)

14:00

Prijsuitreiking keuken en bediening

Leerlingen Horeca-opleidingen Benelux

Fruit- and plant based

Voor- en hoofdgerecht

Mocktail

BBB Maastricht 2022

Dit wil je toch niet missen?