Skip to main content

PROGRAMMA

Maandag 9 oktober

DOWNLOAD
Filter
Showing All
Kookdemonstratie
Presentatie
Proeverij
Wedstrijd
Masterclass
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
BBB Academy
BBB Academy
Grenzeloos Ondernemen: Wat is het verschil tussen Nederland en België?
KHN & Horeca Vlaanderen over Grenzeloos Ondernemen
11:15 - 12:00
Maandag 9 oktober
11:15 - 12:00
KHN & Horeca Vlaanderen
BBB Academy
Presentatie

KHN en Horeca Vlaanderen gaan met ondernemers uit Nederland en België in gesprek. Wat zijn de verschillen tussen deze twee landen? Waar kun jij van leren? Wat werkt er niet? Een inspirerende sessie over grenzeloos ondernemen.

Hoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?
360º marketing in combinatie met de customer journey
12:15 - 12:45
360º marketing in combinatie met de customer journey
12:15 - 12:45
MijnMarketing.com | Mandy Groenveld
BBB Academy
Presentatie/training

Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.

Hoe zet je 360º marketing in om de gastervaring te verbeteren?
360º marketing in combinatie met de customer journey
12:15 - 12:45
Maandag 9 oktober
12:15 - 12:45
MijnMarketing.com | Mandy Groenveld
BBB Academy
Presentatie

Deze lezing onthult hoe je 360º marketing kunt gebruiken om elke fase van de gastervaring te verbeteren. We laten zien hoe je gasten meeneemt in jouw verhaal, van het eerste contact tot het delen van hun ervaringen. Deze lezing is een bron van inspiratie en praktische inzichten voor elke horecaondernemer.

Verlonen in de horeca, wij bespreken de kansen en bedreigingen
Loonupdate horeca anno 2024!
13:00 - 13:30
Maandag 9 oktober
13:00 - 13:30
Robert-Jan de Roos
BBB Academy
Presentatie

Als horeca ondernemer wordt het je niet gemakkelijk gemaakt. Fiscale regelgeving zoals de WKR maar ook duurzame inzetbaarheid, RI&E verplichtingen en wet poortwachter maken het er niet gemakkelijker op. We nemen je mee in de kansen en bedreigingen van wet en regelgeving in 2024.

Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen? 
Leiderschap: Hoe laat je een horeca hart weer kloppen? 
13:45 - 14:30
Maandag 9 oktober
13:45 - 14:30
Brout
BBB Academy
Presentatie

Wij van Brout zijn expert op het gebied van leiderschap. En we doen je een belofte; we helpen je horeca harten te winnen.  Je leert welk gedrag in je organisatie leiderschap stimuleert, en wat dit oplevert. Tijdens deze workshop leer je hoe gedrag je organisatie bepaalt, en een enorme drijver is voor winst en groei. Met 5 acties, waarmee je direct een verschil maakt in je organisatie. Beloofd! 

Ontdek hoe je jouw culinaire creaties kunt laten schitteren.
Foodfotografie – De mooiste gerechten die je echt niet wilt eten
14:45 - 15:05
Maandag 9 oktober
14:45 - 15:05
MijnMarketing.com | Ivo Nouwen
BBB Academy
Presentatie

75% van de consumenten maakt op basis van foto’s op de website of Social Media de keuze om naar een restaurant te gaan of eten te bestellen. Dus tijd om hiermee aan de slag te gaan! Van exclusieve gerechten tot take away maaltijden, ontdek hoe je jouw culinaire creaties kunt laten schitteren. Na afloop ben jij op de hoogte van handige tips & tricks om je gerechten op een unieke en aantrekkelijke manier te presenteren op beeld.

Een lezing over employer branding.
Hoe zet ik marketing in om nieuw personeel te werven?
15:10 - 15:30
Maandag 9 oktober
15:10 - 15:30
MijnMarketing.com | Mandy Groeneveld
BBB Academy
Presentatie

Leer hoe je marketing kunt inzetten bij het aantrekken van talent, vooral in tijden van personeelstekort. Ontdek het belang van sterke employer branding, creatieve content en effectieve wervingskanalen om jouw organisatie te laten opvallen en de juiste mensen aan te trekken én te behouden. Leer hoe je in deze uitdagende arbeidsmarkt opvalt en de juiste mensen aantrekt en behoudt door middel van effectieve strategieën voor employer branding.

Hergebruiksystemen moeten digitaal en zonder statiegeld worden om wereldwijd te kunnen worden opgeschaald.
Vytal, het wereldwijd toonaangevende digitale en statiegeldvrije hergebruiksysteem.
15:45 - 16:15
Maandag 9 oktober
15:45 - 16:15
Vytal - The reuse system
BBB Academy
Presentatie

Bij Vytal zijn we er nog steeds van overtuigd dat herbruikbare verpakkingen de nieuwe standaard zullen worden en dat we op de goede weg zijn om de verandering te leiden. Duitsland speelt hier internationaal een leidende rol en de Benelux volgt nu. Vytal is ervan overtuigd dat alleen een digitaal systeem met individuele verpakkingen en de juiste prikkels voor retourzendingen op lange termijn schaalbaar is.

Uitleg over SUP-regelgeving en éénmalige verpakkingen die wel mogen
SUP regelgeving en hoe nu verder?
16:30 - 17:00
Maandag 9 oktober
16:30 - 17:00
Conpax
Locatie
Presentatie

In deze presentatie vertellen wij in heldere stappen wat de SUP-regelgeving precies inhoud, wat de consequenties zijn voor horeca ondernemers en wat de mogelijke valkuilen zijn. Daarnaast presenteren verpakkingsmaterialen die buiten de SUP-regelgeving vallen. Op deze manier krijgt de horeca ondernemer een goed inzicht in de mogelijkheden die hij tot zijn beschikking heeft.

Tasting Experience
Tasting Experience
Wij zijn Wijngaard de Deelgaarderberg en wij telen onze druiven op duurzame wijze.
Wijngaard De Deelgaarderberg & Livar Kloostervarken
12:00 - 12:45
Maandag 9 oktober
12:00 - 12:45
Illimani Koffiebranderij
Tasting Experience
Proeverij

We maken zoveel mogelijk gebruik van schimmel resistente rassen. Zonder stikstof. Gewasbescherming alleen indien noodzakelijk. Mechanische onkruidbestrijding. Goed loofwand beheer om de druiven zo goed mogelijk te laten opdrogen. Het gras tussen de banen kort alles om schimmels tegen te gaan. De wijnen zullen begeleid worden met Livar Varken producten van Livar Limburgs Kloostervarken. Livar is meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. De puurheid van het leven met passie voor het vak. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren onze Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit. Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten ze van regionaal geteelde granen. Livarvarkens worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu en dát proef je! Wij bieden u met trots een echt stukje Limburgs kwaliteitsvlees zoals het bedoeld is.

Proeverij gegeven door wijnmaker Jeroen Hoube en wijnimporteur J. Bart.
Hybride rassen en de kunst van het blenden ervan
13:00 - 13:45
Maandag 9 oktober
13:00 - 13:45
Wijnimport J. Bart & Domein Hoenshof
Tasting Experience
Proeverij

Wijnimport Bart stelt u graag voor aan het Belgische wijnproducent Domein Hoenshof wat gelegen is in Borgloon (ten zuiden van Hasselt). Dit jonge wijndomein van Prof. Dr. Ghislain Houben plantte zijn eerste wijnranken in 2002. Samen met zijn zoon Jeroen bewerken ze 6,5 hectare aan wijngaarden, met maar liefst 30 verschillende druivenrassen waar zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen van worden geproduceerd, als ook veel gewerkt wordt met Hybriden rassen. Er worden ook unieke creaties van bv. zeer diverse assemblages op vaten van eikenhout, kersenhout, graniet en leem.

Deze proeverij begint bij de basis van een Kombucha tot aan de toepassing in een mocktail.
Prop's Brewery kombucha
14:00 - 14:45
Maandag 9 oktober
14:00 - 14:45
Prop’s Brewery
Tasting Experience
Proeverij

Wij zijn, Britt en Max Prop, van familiebrouwerij Prop's Brewery, en wij brouwen samen, broer en zus, kombucha. Onze brouwerij is gevestigd in het mooie Maastricht. Kombucha wordt door middel van fermentatie gebrouwen tot een natuurlijke (fris)drank. Het concept van Prop's Brewery is ontstaan vanuit het feit dat er weinig alternatieven bestaan voor de hedendaagse (fris)dranken, waar geen suikers, geur-, kleur-, en smaakstoffen aan worden toegevoegd. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen of extra suikers.

Samen met House of Caviar worden worden verschillende soorten caviaar gepaird met wijnen van Anfors Imperial
Wijn en caviaar - Anfors Imperial & House of Caviar
15:00 - 15:45
Maandag 9 oktober
15:00 - 15:45
Anfors Imperial & House of Caviar
Tasting Experience
Proeverij

Anfors Imperial is een wijnimporteur met wijnen ‘klassiek Europese’ landen. Binnen onze zoektocht focussen wij op het vinden van karaktervolle wijnen van veelal kleinschalige familiebedrijven. House of Caviar & Fine Food produceert, importeert en distribueert kaviaar in het topsegment van delicatessen en fine food. Een assortiment dat zich steeds verder uitbreidt, maar waarin de exclusiviteit en absolute topkwaliteit van het luxe segment altijd gewaarborgd blijft.

Tijdens deze proeverij worden de degustatiebieren van Dame Jeanne gepaird met kazen van Kaasaffineurs van Tricht
Degustatiebieren gepaird met kaas
16:00 - 16:45
Maandag 9 oktober
16:00 - 16:45
Dame Jeanne & Kaasaffineurs van Tricht
Tasting Experience
Proeverij

Dame Jeanne zijn geweldige gastronomische bieren op basis van het Methode Traditionelle proces. Alle basisbieren van Damme Jeanne worden geproduceerd bij verschillende bierbrouwerijen. Eigenaar Patrick Theunissen legt in Brasschaat de laatste hand van het proces Methode Tradidonelle (bottelen, remueren, klaren en ontgisten). Van Tricht is al meerdere generaties de referentie voor ambachtelijke kazen, voornamelijk uit rauwe melk. Ze zijn kind aan huis bij meer dan 200 Michelinsterren maar ook bij andere restaurants die aandacht schenken aan lekkere artisanale producten.

Tartivo | Truffel proeverij
17:00 - 17:45
Maandag 9 oktober
17:00 - 17:45
TARTIVO
Tasting Experience
Proeverij

TARTIVO is een nieuw bedrijf in de markt van truffel en truffelproducten. Ons verhaal is begonnen in september 2020. Na een jaar van intensieve voorbereiding, marktonderzoek, enz…zijn we van start gegaan om de markt te laten kennismaken met ons gamma van high-end truffelproducten. Wij zijn een stuk van de natuur, het land, de regen, de lucht, de zon, de wind. Wij zijn 100% truffel. 

Demokeuken Culinaire Saisonnier
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Als het niet de absolute top betreft komt het niet op het menu
Jarno Eggen - De Groene Lantaarn
12:00 - 13:00
Maandag 9 oktober
12:00 - 13:00
Jarno Eggen
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Kookdemonstratie

In 2009 nam Jarno samen met zijn partner Cindy Restaurant de Groene Lantaarn in Zuidwolde over. Na meer dan 10 succesvolle jaren kozen ze ervoor om met hun restaurant te verhuizen naar Staphorst. In deze prachtige omgeving bezorgt hij zijn gasten een ervaring als geen ander. Hierbij staat de kwaliteit van het product centraal, als het niet de absolute top betreft komt het niet op het menu, zo simpel is het.

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed.
Mastercooks of Belgium | Cédric Poncelet & Elien Verhulst
13:00 - 14:00
Maandag 9 oktober
13:00 - 14:00
Cédric Poncelet & Elien Verhulst
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Kookdemonstratie

The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Zij toveren elke dag met de fantastische ingrediënten die ons land rijk zijn. Zij zjn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en bezorgen elke dag duizenden mensen een onvergetelijke smaakbeleving. Cédric Poncelet en Elien Verhulst zijn te gast in de Demokeuken van Culinaire Saisonnier. Zorg dat je erbij bent en laat je inspireren door deze grootheden van de Belgische gastronomie.

Een restaurant in de oudste nog werkende distilleerdij van Schotland
Mark Donald - the Glenturret Lalique Restaurant
14:00 - 15:00
Maandag 9 oktober
14:00 - 15:00
Mark Donald
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Kookdemonstratie

In de uitlopers van de Schotse Hooglanden aan de oevers van de rivier de Turret ligt de oudste nog werkende distilleerderij van Schotland. De Glenturret distilleerderij is al sinds 1763 operationeel en de thuisbasis van chef-kok Mark Donald. Mede het eerste restaurant in een distilleerdij met een Michelin-ster. De gerechten van chef-kok Mark Donald zijn speels. Toch is er balans, precisie en een aangeboren gevoel van plaats in hun uitvoering. Het onorthodoxe carrièrepad van chef-kok Mark Donald was noch traditioneel noch typisch, maar dat is zijn keuken ook niet.

Chef Herbert Robbrecht staat al meer dan 40 jaar achter het fornuis.
Herbert Robbrecht
15:00 - 16:00
Maandag 9 oktober
15:00 - 16:00
Herbert Robbrecht
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Kookdemonstratie

Chef Herbert Robbrecht, staat al meer dan 40 jaar achter het fornuis, is klassiek geschoold en laat de kwaliteit van het product spreken. Geen keuze à la carte maar wel een mooi samengesteld menu op basis van seizoensproducten. Hij toont zijn kunnen van begin tot eind met perfecte kooktechnieken en kraak verse producten zonder gegoochel of te veel opsmuk.

In zijn atelier probeert Tynes unieke gerechten te creëren
Timothy Tynes - Atelier Maple
16:00 - 17:00
Maandag 9 okotber
16:00 - 17:00
Timothy Tynes
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Kookdemonstratie

Chef Timothy Tynes (1987) groeide op in de grote stad Amsterdam. Met deze kosmopolitische omgeving en door een vader die klassiek Frans geschoold is en daarnaast een passie had voor de Indonesische en Surinaamse keuken, is Tynes van kinds af aan ondergedompeld in ‘’alle smaken van de wereld’’.

In restaurant Eden draait het om onverwachte en spannende smaakcombinaties
Herman Cooijmans - Eden
17:00 - 18:00
Maandag 9 oktober
17:00 - 18:00
Herman Cooijmans
Demokeuken Culinaire Saisonnier
Kookdemonstratie

Chef-kok Herman Cooijmans wil niet voorspelbaar zijn. In plaats daarvan gaat hij bij restaurant Eden voor onverwachte en spannende smaakcombinaties. Maar wel op een geraffineerde manier en met producten van de hoogste kwaliteit. Zijn doel is om te excelleren met nieuwe smaakcombinaties en gerechten die toonaangevend zijn op het gebied van culinaire trends. In restaurant Eden draait het om onverwachte smaakcombinaties

Chef's Table by Gault&Millau
Chef's Table by Gault&Millau
Een Maastrichtse Zeeuw combineert in zijn Rozemarijn het beste uit beide provincies.
Jeroen Raes | Restaurant Rozemarijn
12:30 - 14:00
Maandag 9 oktober
12:30 - 14:00
Jeroen Raes
Chef's Table by Gault&Millau
Proeverij

Jeroen Raes, kok en brillenfanaat, combineert in het hart van Maastricht zijn Zeeuwse roots met de smaak van de Limburgse hoofdstad. Unieke, speelse en verfrissende smaakcombinaties. In de zomer vooral licht en zilt, in de winter warm en kruidig. Geserveerd op een van de meest romantische plekjes van de stad: het intieme Op de Thermen.

Pure passie en pure smaken uit het eigen WIJland
Guido le Bron de Vexela | Les Salons
14:30 - 16:00
Maandag 9 oktober
14:30 - 16:00
Guido le Bron de Vexela
Chef's Table by Gault&Millau
Proeverij

Minstens drie keer per week verruilt chef-kok Guido le Bron de Vexela zijn keuken op Château St. Gerlach voor het WIJland, de moestuin van het chateau. De groenten en kruiden die hier groeien en bloeien, vormen de basis van alle gerechten die hier op tafel verschijnen. Zo puur mogelijk, maar wel verfijnd, geserveerd in een ongedwongen en eigentijds kader.

Battle Area
Battle Area
De zoektocht naar het Jong Limburgs horecatalent!
Best Jong Talent Awards
11:00 - 14:00
Maandag 9 oktober
11:00 - 14:00
Chapeau Magazine
Battle Area
Wedstrijd

Met deze wedstijd voor jong horecatalent, zowel in de keuken als de bediening, blaast Chapeau, nieuw leven in de belangstelling voor de horeca. De uitreikingen van deze awards vinden plaats tijdens het Limburgs Culinair Gala.

Bronckhorster Beer & Food Battle
14:00 - 18:00
Maandag 9 oktober
14:00 - 18:00
Euro-Toques NL
Battle Area
Wedstrijd

Tijdens deze wedstrijd maken de deelnemers een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoensgebonden producten die Euro-Toques waardig zijn. Alle gerechten worden ter plekke klaargemaakt en de chef brengt zijn maître om de jury en het publiek te vertellen over de samenstelling van het gerecht en de pairing met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De prijsuitreiking vind plaats om 17.30u in de BBB Battle area.

Overige activiteiten
Overige activiteiten
Masterclass Proeven als een Pro
12:00 - 13:00
Maandag 9 oktober
12:00 - 13:00
StiBON
Locatie
Masterclass

Leer hier de basisbeginselen van bier proeven, in theorie en praktijk.

De regionale biertapwedstrijden voor Limburg
KHN Tapwedstrijd
12:00 - 17:00
Maandag 9 oktober
12:00 - 17:00
Koninklijke Horeca Nederland (KHN)
Wedstrijd

Gezelligheid en ook het vieren van vakmanschap in een ontspannen sfeer. Een deskundige jury zal de tapkunsten beoordelen. Publiek kan meegenieten van alles wat gepresteerd wordt, aanmoedigingen zijn gewenst!

Masterclass Bier aan Tafel
13:00 - 14:00
Maandag 9 oktober
13:00 - 14:00
StiBON
Masterclass

De basisbeginselen van bier en spijs, proef heerlijk mee tijdens deze masterclass

Masterclass Blindproeverij
14:00 - 15:00
Maandag 9 oktober
14:00 - 15:00
StiBON
Masterclass

Test je kennis met deze blindproeverij en leer meer als de bieren daarna uitgebreid worden besproken.

Maandag 9 oktober