Skip to main content

Veelgestelde vragen

van bezoekers

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen, zodat je jouw bezoek aan BBB Maastricht goed kan voorbereiden.Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Waar staat 'BBB' voor?

BBB Maastricht werd in 1955 opgericht. Van origine staat de afkorting BBB voor Brood en Banketbakker Beurs, inmiddels is de horecavakbeurs uitgegroeid tot een begrip en trekken we jaarlijks meer dan 10.000 kwalitatieve horecaprofessionals uit heel Nederland en België. Hier worden producten en diensten uit alle horecasegmenten aangeboden.

Waar en wanneer is BBB Maastricht?

Editie 2024 vindt plaats van maandag 7 oktober tot en met woensdag 9 oktober, in MECC Maastricht.

Wat zijn de openingstijden?

Maandag 7 oktober 11:00 – 18:00
Dinsdag 8 oktober 11:00 – 18:00
Woensdag 9 oktober 11:00 – 17:00

Hoe bereik ik MECC Maastricht?

MECC Maastricht is goed bereikbaar per auto, trein en bus. De locatie ligt op slechts 5 minuten loopafstand van station Maastricht-Randwyck en op 20 minuten lopen van station Maastricht-centraal. Ook stopt er een bus afkomstig van diverse plekken voor de deur. Er zijn voldoende parkeerterreinen rondom de locatie voorzien.

Waar kan ik parkeren?

Rondom MECC Maastricht bevinden zich voldoende parkeerterreinen. Bespaar tijd en parkeerkosten door vooraf jouw parkeeruitrijkaart te kopen voor €16,- (i.p.v. €19,-), via MECC Maastricht parkeren webshop.

Parkeren is kosteloos wanneer je binnen 30 minuten de parkeerplaats verlaat.

Heeft MECC Maastricht laadpalen voor electrische auto's?

MECC Maastricht beschikt over in totaal 26 oplaadpunten voor gasten en bezoekers van MECC Maastricht. Deze bevinden zich op P4.

Rondom het gebouw bevinden zich ook diverse openbare oplaadpunten.

Waar kan ik overnachten?

MECC Hotel Services helpt je graag bij het reserveren van jouw hotelovernachting(en) tijdens BBB Maastricht. Aangezien wij partnerships hebben met veel hotels in Maastricht en omgeving, kunnen we je zeker een hotel aanraden dat past bij jouw wensen. Boek je hotel zo snel mogelijk, zodat je verzekerd bent van een geschikte locatie.

Is er een gaderobe aanwezig?

Jassen en eventueel tassen kunnen tegen betaling afgegeven worden aan de bewaakte gaderobe. De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal en/of zoekraken van eigendommen.

Waar kan ik lunchen tijdens mijn bezoek?

Op de beursvloer vind je een cateringpunt waar je terecht kan voor een broodje en/of salade. Liever even rustig zitten en een uitgebreidere lunch of hapje eten na je bezoek? Bezoek dan Bar Bistro SAAM, gelegen in MECC Maastricht. Slechts 3 minuten lopen vanaf de beursingang.

Hoe kan ik mij registreren voor een bezoek?

Alleen als je werkzaam bent in de horecasector krijg je toegang tot BBB Maastricht. Kosteloos registreren is mogelijk vanaf 1 juli 2024.

Waar kan ik de exposantenlijst vinden?

De lijst met deelnemende exposanten kun je vinden in het menu onder het kopje ‘exposeren’ of door hier te klikken. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld met bevestigde exposanten.

Waar kan ik de beursplattegrond vinden?

De beursplattegrond komt op een later tijstip (september) beschikbaar voor bezoekers.

Hoeveel bezoekers verwachten jullie?

Ieder jaar zien we het aantal én de kwaliteit van onze bezoekers groeien, mede door het uitgebreide aanbod en programma. Aankomende editie verwachten wij zo’n 14.000 bezoekers.

Wat voor bezoekers verwachten jullie?

De horecavakbeurs BBB Maastricht is dé vakbeurs voor de Nederlandse en Belgische horecaprofessional. Mede door een sterk programma trekken wij veel kwalitatieve bezoekers aan, 75% is beslissingsbevoegd.

Zijn kinderen welkom op BBB Maastricht?

Nee, deze vakbeurs is alleen toegankelijk vanaf 18 jaar en ouder. Ook kinderen en baby’s onder begeleiding zijn NIET toegestaan. Bij de ingang wordt om ID gevraagd.

Is het toegestaan om foto's en video's te maken?

Ja, dit is toegestaan. Wij stimuleren het maken van foto’s en video’s op onze horecavakbeurs. Via onze social media kanalen (Facebook, Instagram en LinkedIn) kun je ons taggen via @bbbmaastricht of gebruik #bbbmaastricht.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur ons die dan door onderstaand contactformulier in te vullen. We streven ernaar om je vraag binnen 2 werkdagen (ma. t/m vr.) te beantwoorden!