Skip to main content

Horecavakbeurs BBB Maastricht richt zich nog meer dan voorgaande jaren op de Belgische markt. Reden hiervoor is de toenemende samenwerking tussen horecagroothandels en -leveranciers en horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied. BBB Maastricht presenteert daarom voor het eerst een België Straat met een ruim aanbod aan Belgische producten en diensten. Horeca-groothandel én familiebedrijf Van Zon ziet, net als de organisatie van BBB Maastricht, kansen in grensoverschrijdend ondernemen en heeft haar deelname voor oktober al bevestigd. BBB Maastricht vindt plaats van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht.

België is voor de horecabranche interessant vanwege het uitzonderlijk ruim en divers aanbod aan producten en diensten dat het land te bieden heeft. Belgische producten staan bekend om hun smaak en hoge kwaliteit en deze reputatie is welverdiend. In België is goed eten en drinken al eeuwenlang onderdeel van de cultuur, waarbij ook biologische en duurzame producten een steeds belangrijkere positie innemen. De Belgische horecamarkt biedt daarom heel wat interessante mogelijkheden óók voor Nederlandse horecaprofessionals.

Beursmanager Silvie Slachter zegt hierover: “Maastricht ligt op steenworp afstand van België, wat unieke mogelijkheden met zich meebrengt. BBB Maastricht gaat zich daarom extra inzetten om grensoverschrijdend netwerken en ondernemen te stimuleren en België als belangrijke USP in te zetten ten behoeve van een succesvolle horecabranche.”

Marion van Zon, CEO Horeca Van Zon: ‘Horeca stopt niet bij de grens, wij zijn ervan overtuigd dat de twee Limburgen veel van elkaar kunnen leren en wij kijken er enorm naar uit om tijdens BBB Maastricht drie gezellige dagen met onze klanten en leveranciers door te brengen.”

Naast een duidelijke focus op België presenteert BBB Maastricht 2022 onder andere verschillende themapleinen, kookwedstrijden, een gala avond, een horeca summit, een uitnodigend netwerkplein en Folie Culinaire, de plek waar bezoekers kennis kunnen maken met gastronomie op het hoogste niveau.