Skip to main content

TIPPR NO WASTE PLEIN

Groeiend bewustzijn rondom voedselverspilling is een ding maar voor veel horecabedrijven is het lastig om verspilling in kaart te brengen. Veel horecazaken hebben geen inzicht in hoeveel voedsel er wordt weggegooid en weten dus nog niet wat het oplevert om verspilling tegen te gaan of in ieder geval terug te dringen. Tijdens de BBB komt TIPPR tot leven en delen we praktische tips en vind je innovatieve oplossingen die de horeca kunnen helpen op het gebied van duurzaamheid en waste-control.

110 m2 no waste
De TIPPR stand zal dit jaar in het teken staan van no waste . Met dit thema zetten we de spotlight op het besparen van tijd en kosten om voedselverspilling tegen te gaan.

Daarnaast hebben we speciale aandacht voor de horeca-TOPPR’s; collega’s, leveranciers, producenten en zelfs concurrenten die het volgens jou verdienen een keer in het zonnetje gezet te worden.

Onze TIPPR. GIF- en fotocamera zorgt ervoor dat we aan het einde van de BBB een digitale collage vol met TOPPR’s hebben verzameld.

Ben of ken jij een TOPPR?. Kom dan zeker langs tijdens de BBB en ontmoet, ontdek, inspireer en geniet samen met je TOPPR op de TIPPR stand. Dan maken we er samen echt een feestje van!

Het no waste thema gaat iedereen aan maar hoe kan je het beste mee omgaan? Midden op de beursvloer hebben we daarom een no waste plein gebouwd waar je altijd geïnspireerd zal worden. Als je binnen bent vind je TIPPR na 50 meter aan de linkerkant.

no waste partners
Elke no waste partner die aanwezig is denkt tijdens je bezoek aan de BBB mee over no waste. Dit kan zijn om voedselverspilling tegen te gaan, de kosten te verlagen of om tijd te besparen:

 • Amuse: deze no waste partner helpt de horeca tijd te besparen in de guest journey. Van het zoeken & vindbaar tot een efficiënte servicebeleving tot een bedankmailtje een dag na het bezoek.
 • J. Darboven: Verantwoordelijk handelen is één van de belangrijkste uitgangspunten van J.J. Darboven om duurzaam te handelen. Als familiebedrijf staan voorkwaliteit, stabiliteit en betrouwbaarheid.
 • The Good Wines: deze 100% biologische & vegan wijn is meer dan alleen lekker. The Good Wine wil samen impact maken door met elk verkochte fles wijn 750 liter schoon drinkwater te leveren aan communities in Afrika.
 • Dorst Cocktails: cocktails on tap voor de perfect serve, steeds opnieuw. De cocktails worden zorgvuldig gemixt in het atelier van Dorst en elke nieuwe batch wordt gecheckt. Hierdoor tap je in de horeca dus glas na glas dezelfde kwaliteit.
 • Alto shaam: bereid met Alto Shaam 2 x sneller en 4 x efficiënter. Bespaar energie met keukenapparaat en verlaag je inkoop door hun constante kwaliteit.
 • Hydro Sano – Ecotapwater: een duurzaam alternatief voor mineraalwater in flessen. Het is ideaal voor als je wil bijdragen aan een gezonder milieu én een gezonde omzet.
 • Zijerveld: tijdens de BBB presenteert Zijerveld De Rotterdamsche Oude. Deze kaas heeft alle tijd heeft gekregen om te rijpen om de heerlijke smaken en aroma’s maximaal tot ontwikkeling gekomen.
 • Meatless Farm: De behoefte naar vegetarische en plantaardig is hoger dan ooit. Het plantaardige assortiment van Meatless Farm ziet eruit als vlees, bakt als vlees en smaakt als vlees maar het is veel beter, voor je gasten én de planeet.
 • Wholy greens: Groenten eten was nog nooit zo leuk met de pasta van Wholy Greens die voor 50% gemaakt is van (rest)groenten, rijk is aan vitamines, eiwitten en vezels.
 • QIOX: het personeels te kort kan niet opgelost worden maar de digitale zelfservice assistent(e) van QIOX helpen de horeca wel om efficiënter te werken.

TIPPR neemt je tijdens deze drie dagen mee in de wereld van no waste. Naast het voorkomen van voedselverspilling delen we ook tips hoe je tijd en geld kan besparen.

TIPPR’s visie op beurzen
Bij TIPPR geloven we in de kracht van een beurs. Hoewel we zelf natuurlijk digitaal georiënteerd zijn, weten we dat niets in de wereld van horeca zo belangrijk is als het proeven, voelen, ruiken en ervaren van innovaties.

De beurs zien wij dan ook als dé gelegenheid om jezelf en anderen te laten inspireren en verrassen en da hebben we dan ook op de BBB gedaan.

Het doel van de beurs is voor ons daarom ook niet het kopen en verkopen van nieuwe producten, maar juist het ontmoeten van mensen, het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, het inspireren van jouw creatieve horecabrein en natuurlijk het genieten van een fantastische dag.

EXPOSEREN BIJ TIPPR NO WASTE PLEIN

PLUG & PLAY STAND

Een plek bij TIPPR No Waste Plein heb je al voor €1000,- .
Je krijgt dan een Plug & Play stand om jouw diensten en of producten te presenteren. Een prijs €1000,- (incl. marktkraam, vloerbedekking,  2 kw dagstroom, friestekst, ledverlichting). (Excl. service & marketing fees)

 • Gratis registratie om relaties uit te nodigen.
 • Lead scan app
 • Samen met en door TIPPR Social media aandacht voorafgaand en tijdens de beurs
 • Parking Ticket
 • 25% kaartje Limburgs Culinair Gala
 • En… Beurstraining voorafgaand aan de beurs!

TIPPR Inspiratie Tour Maastricht

Tijdens de BBB Maastricht 2022 ga je met TIPPR trendspotten, innovaties ontdekken en lekker netwerken! Maar hoe zien we de belangrijkste trends terug in de praktijk? Maastricht heeft zoveel meer te bieden dan zoervleisj en Andre Rieu.

Ga mee op ontdekking en bezoek met professionele tourguides deze mooi stad. Tijdens je beursbezoek op maandag heb je alle tijd voor je netwerk en inspiratie. Dinsdag nemen we je mee op pad door een onbekend en super verrassend Maastricht.

De inspiratie tour door Maastricht is voor een beperkte groep beschikbaar. Reserveer op tijd jouw plaatsen.

We verzamelen op dinsdag om 10:30 op de BBB waar we eerst een presentatie krijgen van trendwatcher Pim Pelser. Hij neemt ons mee op reis in de wereld van eten, drinken en slapen. Hij maakt vele uitstapjes naar fashion, lifestyle en design initiatieven en maakt hiermee een praktische vertaalslag naar jouw eigen praktijk.

Na de presentatie staan er buiten fietsen klaar en ga je met een groep op bezoek bij diverse inspirerende horecabedrijven. Ondernemers nemen de tijd voor uitgebreide uitleg en proeverijen.

Thema’s:

 • Leiderschap
 • Ambacht
 • Lokaal
 • Succesvol ondernemen
 • Winnend personeelsbeleid

Programma:

 • 10:30: verzamelen
 • 11:00: Kick-off presentatie: zien i.p.v. kijken
 • 12:00: Start tour (vertrek MECC)
 • 12:30: Lunch bij een onderscheidende ondernemer
 • 13:30: Locaties bezoeken
 • 18:00 Borrel en reflectie

De kosten voor deelname zijn 450 euro per persoon en zijn inclusief fiets, eten en drink maar exclusief diner. Er is plek voor een selecte groep mensen. Aanmelden kan door te mailen naar bbb@mecc.nl.

BBB Maastricht 2022

Benieuwd naar het complete programma?