Skip to main content

Dé bieropleider van Nederland nu ook in België.  

De Nederlandse bieropleiding StiBON gaat uitbreiden naar België. StiBON, de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland werkt hierbij samen met BECOMEV (Brussels Beer Challenge, Beer Experience en Bier Grand Cru).  StiBON België organiseert in het najaar de eerste opleiding in Brussel. In België is de afgelopen jaren de vraag naar een internationale bier opleiding enorm gestegen dus was uitbreiding de juiste stap.  

Tijdens de opleiding StiBON Bierambassadeur 1 leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komt de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier- en spijscombinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. De vervolgopleiding op niveau 2 is een belangrijke stap naar het internationaal erkende diploma ‘Diplom Biersommelier’.

StiBon is al jaren aanwezig als bier ambassadeur op BBB Maastricht. Zij geven onder meer proeverijen en leren horeca professionals niet alleen hoe je bier proeft als een pro maar kunnen je alles rondom bieren tot in detail vertellen.

StiBon • Dé nummer 1 in bieropleidingen

StiBON Bieropleidingen

Smidswater 27

2514 BW  Den Haag

   

Leave a Reply