Skip to main content

Meer klanttevredenheid en stijgende omzet door glutenvrije gerechten? MeerGlutenvrij helpt horeca ondernemers deze doelen te bereiken.

Glutenvrij eten en drinken is tegenwoordig lekker. En als je eenmaal weet hoe je glutenvrije gerechten kunt bereiden, is het ook helemaal niet zo moeilijk en kan jouw omzet en klanttevredenheid groeien. Dát is de boodschap die MeerGlutenvrij wil afgeven.

Glutenvrij als groeimarkt
Het aantal mensen dat een glutenvrij dieet volgt, groeit en ligt nu al op zo’n 3% van de bevolking. Gluten zijn eiwitten in een aantal graansoorten waaronder tarwe.
Mensen eten om diverse redenen glutenvrij. Zo heeft een deel de auto-immuunziekte coeliakie. Deze mensen krijgen heftige gezondheidsreacties als ze gluten binnenkrijgen. Zelfs een spoortje van gluten kan zorgen voor ziekteverschijnselen. Voor mensen met coeliakie is het dus belangrijk om niet alleen glutenvrije ingrediënten te gebruiken maar ook om kruisbesmetting te voorkomen. Ook zijn er mensen die geen coeliakie hebben maar wel niet lekker worden van het eten van gluten: deze mensen zijn glutensensitief.

De missie van MeerGlutenvrij
Tegenwoordig zijn er gelukkig heerlijke glutenvrije producten op de markt. Met het aanbieden alleen ben je er echter niet, ook is er kennis nodig over bereiden en serveren zonder kruisbesmetting. MeerGlutenvrij geeft advies en begeleidt horecabedrijven die een glutenvrij aanbod voor hun gasten willen ontwikkelen, onder andere door het geven van Masterclasses.

Op BBB Maastricht kun je een mini-masterclass volgen. Deze introductie in ‘glutenvrij’ vindt plaats op de Horeca Summit op dinsdag 11 oktober om 15.15 uur.

MeerGlutenvrij

Postbus 694

2130 AR Hoofddorp


Leave a Reply