Skip to main content

Drie bekende chefs gaan op de woensdag (12 oktober) van BBB Maastricht hun boeken presenteren en signeren. Kom meer te weten over de plant-based keuken van Frank Fol, de samensmelting van haute cuisine en Surinaams streetfood van Soenil Bahadoer en de zware weg naar de culinaire top van Jermain de Rozario.

Frank Fol

The Wild Cooking Kookboek – Frank Fol en Ilse De Vis.

Alles draait om een ​​originele smaakbeleving voor de juiste sfeer. Dit alles in combinatie met een ambachtelijke passie en innovatief plant-based koken. Heerlijke seizoensgebonden gerechten uit de natuur, door de ‘Vegetable Chef’ Frank Fol. Een uniek kookboek met onontdekte culinaire pareltjes voor je volgende maaltijd

Groentekok Frank Fol (We’re Smart® World) bedacht voor elk seizoen gerechten op basis van plukverse groenten en fruit. Hiervoor werkte hij met de juiste lokale producten van topkwaliteit en partners die altijd op zoek zijn naar net dat beetje meer. Het resultaat is een boek met de meest unieke smaakcombinaties.

Geïnspireerd door zijn recepten creëerde Ilse De Vis (Wild Moon Ceramics) de Natuurlijke keramiek waarop de gerechten sfeervol gefotografeerd werden door Wim Demessemaekers (The Soul Food Photographer). Naast dit ‘wilde’ kookboek, vormen Frank en Ilse al jarenlang een sterk team. Hun culinaire tv-programma ‘Z-Mastercooks’ is één van de meest bekeken programma’s op Kanaal Z.

Woensdag 12 oktober | 15:00 | BBB Battle Area

Bestel ‘The Wild Cooking Book’ hier.

Soenil Bahadoer

Spicy Chef, verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof – Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza.

In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine.

Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaamse afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaat, zijn signatuur gerecht sukade-rendang met ijs van gemberbier en jus van blanke soja of het familierecept voor Surinaamse bami met amsoi. De gerechten zijn niet alleen uitdagend en verrassend maar ook maakbaar voor de lezer. Dit kookboek vormt zo een mooie afspiegeling van Soenil’s nieuwe Surinaams-Indiase keuken van Soenil.

Bestel ‘Spicy Chef’ hier.

Woensdag 12 oktober | 16:00 | BBB Horeca Summit

Fotografie: Tony Perez

Jermain de Rozario

Lotus, van vuilnisman tot sterrenchef – Jermain de Rozario en Bart Hoffman

Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en werkte een tijd lang als vuilnisman. Maar Jermain de Rozario vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen.

De jongen die zich lange tijd een loser voelde, staat plots vol in de schijnwerpers. Hoewel hij ogenschijnlijk in een wereld vol glitter en glamour terecht is gekomen, voelt hij dagelijks de immense druk om op topniveau te presteren.

In Lotus vertelt de chef niet alleen over zijn successen en zijn angsten; hij praat ook met smaak over het harde regime in de keuken, de meest vervelende gasten en de wijze waarop zijn gerechten tot stand komen. Ook is hij eerlijk en kritisch over zijn terugval. Hij grijpt weer naar de coke, als zijn vader onverwachts in de gevangenis terechtkomt.

,,Een lotus is een plant die wortelt in de modder en daarna uitgroeit tot een mooie bloem. Nou, ik heb heel veel modder gezien in m’n leven. Maar ik heb me er, linksom of rechtsom, altijd weten uit te vechten.”

Bestel ‘Lotus’ hier.

Woensdag 12 oktober | 15:15 | BBB Horeca Summit

   

Leave a Reply