Onderscheiding tijdens de Michelin-uitreiking voor oud MICHELIN-inspecteur, een pan met rakettechnologie én een bezoekersrecord op de openingsdag
Maastricht, 7 oktober – Vandaag opende horecavakbeurs BBB Maastricht voor de 69ste keer haar deuren. Een dag eerder werden fine dining liefhebbers al getrakteerd op een voorproefje van Folie Culinaire. Op dit beursgedeelte kon het publiek kennis maken met producten uit het hogere culinaire segment. Tevens kreeg oud-MICHELIN hoofdinspecteur / directeur Werner Loens, uit handen van Jonnie & Thérèse Boer (De Librije***), een onderscheiding voor zijn 37-jarige carrière. Op maandag gooide niet enkel de MICHELIN Guide Ceremony hoge ogen: ook de nieuwste trends op het gebied van food, drinks en non-food werden onder ruime belangstelling geproefd en getest. Bovendien bevestigt de organisatie dat het bezoekersrecord van de eerste reguliere beursdag ruim overschreden is. BBB Maastricht is nog te bezoeken tot en met woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.
BBB Maastricht is de horecavakbeurs voor Nederlandse en Belgische horecaleveranciers en – professionals. Naast een gevarieerde beursvloer met food, drinks, producten en diensten voor de horeca presenteert BBB Maastricht 2024 ook de komende dagen nog een druk programma met o.a. kookwedstrijden en proeverijen. Op het Streekheldenpodium, waar kennisoverdracht centraal staat, worden bezoekers geïnspireerd door ervaren professionals. Er wordt ingegaan op actuele thema’s zoals personeelstekort, duurzaamheid, leiderschap en marketing. Op Folie Culinaire vinden doorlopend kookdemo’s door internationale (sterren)chefs plaats.
MICHELIN-uitreiking
Na tien jaar is de uitreiking van de Nederlandse MICHELIN-Sterren teruggekeerd naar Maastricht. MICHELIN zal dat ook de komende twee jaar in de provinciehoofdstad doen. Dat de uitreiking samenvalt met BBB Maastricht is geen toeval. Stephan Sandhövel, Accountmanager bij MICHELIN Benelux zegt hierover: “De keuze voor Maastricht is voor ons heel logisch. De stad staat bekend als dé hot-spot voor fijnproevers. Wij zijn opzoek naar een locatie waar gastronomie en cultuur met elkaar zijn verweven.” In totaal kregen 10 restaurants te horen dat ze MICHELIN-waardig zijn. Het Zeeuwse Inter-Scaldes mocht zelfs twee sterren in ontvangst nemen.
Pan met rakettechnologie
Onder de 350 standhouders bevindt zich een bedrijf van vijf oud-studenten van de Technische Universiteit Delft. Op BBB Maastricht presenteren zij een gloednieuwe pan die de thermale efficiëntie van raketmotoren vertaalt naar de culinaire wereld. De onderkant van de kookpan doet denken aan een straalmotor en bespaart tot wel 50% aan gasverbruik. Volgens de oprichter Surya Prakash kan hiermee 35% sneller gekookt worden wat positief bijdraagt aan een schonere vorm van koken.
Sinds 1955 bezoeken duizenden horecaprofessionals jaarlijks in oktober horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te netwerken en zich te laten inspireren. De horecavakbeurs realiseert ‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten door betekenisvolle ontmoetingen te stimuleren, vakkennis te delen en nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen. BBB Maastricht is nog te bezoeken t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht. Bezoekers kunnen zich registreren via de website: www.bbbmaastricht.nl.